Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 9 juni 2010

Nya Watainplattan...

...hamnade i min ägo igår. "Lawless Darkness" heter den, och känslorna och tankarna efter den första genomlyssningen är ungefär såhär:

1) Watain har verkligen skapat ett unikt och eget sound inom black metal. Det finns inget annat band som låter som dem.
2) Det låter kusligt bra. Bandet är på väg att skapa en svit skivor som kommer stå ut i historien, både som bra och som helt unika i sitt sätt. Jag valde ju "Sworn To The Dark" till en av de bästa svenska skivorna genom tiderna, och som det verkar så är "Lawless Darkness" ingen direkt försvagning av bandets form... Jag har faktiskt lite samma känsla som efter de initiala lyssningarna av senaste Gorgorothplattan - inte för att musiken är helt lik, utan för att den ger uttryck för något eget som är jävligt bra!

3) The Woan hade en efterlysning förra veckan, efter musik som känns "äkta", som ger samma känsla som när man hörde Slayer eller At The Gates första gången. Jag undrar om det inte är Watain han beskriver.... man blir liksom livrädd och hänförd och imponerad på samma gång.

Dags att sluta yra om det här, kanske. Här har du "Reaping Death" från senaste plattan, tillsammans med ett härligt black metal-bildspel. Det här är inte bästa låten på plattan, men lik förbannat bra...

Naturligtvis kommer en recension så småningom. Tills vidare kan jag säga att Close Up gav den 9 av 10 i betyg, och att Aftonbladet säger 4 av 5. Stay tuned för facit! ;-)

3 kommentarer:

  1. Den kommer inte att bli sämre vid nästa lyssning kan jag säga, snarare tvärtom:)

    SvaraRadera
  2. ...å du har så rätt, min vän, du har så rätt. "Waters of Ain" är inget annat än 15 minuter svart magi!

    SvaraRadera
  3. Grabbarna har verkligen fått ut ett till mästerverk, inget snack om saken, punkt!

    SvaraRadera