Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 9 juni 2010

Ozzy-quizz..svar!

Ojdå, kom just på att jag faktiskt inte gett svaren på alla frågorna i det Ozzy-quizz som kördes för en dryg vecka sen. Dags för det nu kanske... själva frågorna hittar du här, om du har glömt eller missat dem!

Svaren är...
Fråga 1: grön. Karl'n vet faktiskt knappt själv varför han inte klarar den färgen, men tydligen vägrar han att ha den på sig!
--
Fråga 2: konjak, Hennesy's. Visst, i tidig ålder så drack han verkligen vad som helst och gillade det han själv kallar "brummie piss", men sen pengar runnit in så rann Henney's också in. I Ozzy. 4 flaskor om dan!!!
--
Fråga 3: Earth. Tydligen var det inget bra namn heller, då det på engelska uttalades typ "urfff"...
--
Fråga 4: Rhandy Roads. Givetvis står de andra också högt i kurs, men det går inte att jämföra med Rhandy. Det verkar också ha att göra med att samarbetet funkade bäst mellan de två, Ozzy kände sig aldrig underlägsen som han tydligen stundtals gjorde med Iommi.
--
Fråga 5: 1 gång, för stöd. I unga år. Och det verkade helt klart avskräckande för legenden, för det återkommer flera gånger under hans liv - skräcken att hamna i ett riktigt hardcore fängelse igen!
--
Fråga 6: Bob Marley. Haha, tydligen var han så pårökt att det inte gick att se ansiktet - det var bara en dimma av haschrök runt skallen på karl'n! Däremot klev han in och levererade, trots att han knappt hittade in på scen. Rutin? Kanske. Hårt beroende? Absolut!
--

Dessutom utlovade jag ju ett pris till försten med alla rätt. Det blev ingen.
Däremot ska här delas ut ett tröstpris. Till Grimgoth, som deltar i alla tävlingar - och det oftas som första bidrag. Gabba gabba hey!
Imorse stack jag alltså ner näven i skivskatten som Magnus Ö har donerat, och upp kom... den här:

Det var ju lite kul, dels för att skivan i sig är bra, dels för att den faktiskt medverkat på bloggen för inte så länge sen - i serien Live! Nå, Judas Priest när de är som bäst, hoppas det kan smaka! Den här versionen är inte den remastrade, utan originalet. Och det betyder att några spår skiljer sig, bland annat finns ett spår som heter "Shout - Oh Yeah!" med, vilket jag gissar är rent publikfrieri...

För övrigt landade nya Close Up i lådan igår, och den var verkligen matad med läsvärt material vid första skummandet. Dock fick den stå tillbaka, för samtidigt kom också senaste numret av Allt OM Whisky - och det var verkligen ett läsvärt nummer! Fantastisk skildring av Islay-whiskys, och det är inte utan att det vattnas i munnen när man kollar in alla grymma bilder. Läge att göra något åt det där snart, och ha en alldeles egen provning.

1 kommentar:

  1. Go ahead and make my day som clintan säger och det är precis det du gjort nu!

    Satan så glad jag vart nu!
    GULD VÄRT!

    Rock On!

    SvaraRadera