Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 5 juni 2010

Recension: Misery Index "Heirs To Thievery"


För mig är Misery Index en ny bekantskap, jag har inte kollat in bandet tidigare. Efter "Heirs To Thievery" (som du faktiskt hittar i sin helhet streamad här) är det bara att åtgärda det, för herrejävlar - vilken högkvalitativ smocka det här är!
Trumspel & riff i världsklass - check
Bra growl & texter som engagerar - check
Mix mellan blästring & ett svängigt groove - check
Bra låtar - check
På runt halvtimmen bjuds man som lyssnare på 11 stycken pärlor som sitter precis rätt, den ena hårdare eller tyngre än den andra.
Inledande "Embracing Extinction" är snabb, hård och med en grym refräng, därefter följer "Fed To The Wolves" med ett av världens bästa solon (lyssna på det, det kommer runt 2:30 in i låten...jisses vilken känsla!), vilken sen följs av "Carrion Call"... och, så fortsätter det.
"Seventh Cavalry" är svintung, "The Spectator" är fantastiskt svängig death'n'roll... på det hela så är detta den bästa dödsplattan i år, utan konkurrens än så länge. Du borde kolla in det. Nu!
Misery Index har sin boj i internetbukten här, och dessutom rekommenderar jag Werock-kollegan Martins recension som finns här.
Bästa Spår: Det finns många att välja på, och bara något som inte är riktigt bra. För egen del säger jag nog ändå "The Spectator", den sätter ett riktigt gris-flin på mina läppar varje gång!
Betyget är förstås bra. Riktigt bra. Från att efter de första 4-5 lyssningarna varit en solid 4:a så har plattan bara växt, fortare än mitt skägg. Du behöver det här - dödsmetall blir inte så mycket bättre!
Misery Index "Heirs To Thievery" - 5

2 kommentarer:

  1. Bra skit. Vilket jävla mangel på baskaggarna.

    SvaraRadera
  2. Japp, mycket bra skit t o m. Som sagt, det här är bara att kolla upp!

    SvaraRadera