Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 8 juni 2010

Recension: Exodus "Exhibit B: The Human Condition"


Ja, men fyyyy fan - här har vi en skiva till vilken det är åt helskotta för lätt att spräcka hastighetsgränserna om man sitter i en bil! Vilken thrashmacka!
Exodus är ett sånt där band som alltid funnits lite i utkanten för min del. Jag har hört en del, men inte tillräckligt för att det ska fastna.
Denna färska giv, "Exhibit B: The Human Condition" har dock ett riktigt tjusigt omslag, så det kanske hjälpte till att ge dem chansen på riktigt - även om de verkligen inte gör det enkelt för sig, Bay Area-veteranerna. Skivan är nämligen timmen lång, med flera låtar som klockar in på 6-7 minuter, och eftersom samtliga låtar inehåller riff som spön i backen så är det sannerligen ingen lätt sak att sätta i sig. Det tar sina lyssningar, och detta är en platta som ska bli intressant att återgå till i ett senare skede för att se om den har växt eller till och med krympt. Jag har faktiskt ingen aning om det, såhär i förväg.
Nå, det hela börjar med lite finplockande på "The Ballad Of Leonard And Charles", men sen blir det åka av. Full fart med fina gitarrdueller, och plattan svänger fint med stycken som "Class Dismissed (A Hate Primer)", "Downfall" och "March Of The Sycophants". Härliga "Burn, Hollywood, Burn" är skön "dum-gasen-i-botten-thrash-att-mosha-sönder-huvet" till, "Nanking" låter inte så lite likt Slayers "Skeletons Of Society" och är plattans andningshål när det gäller tempo.
Allt är faktiskt ganska bra, men inte superbt, och jag kan faktiskt inte undgå att tycka lite synd om Exodus. Här har de gjort en grym thrashplatta som verkligen borde få massor med speltid och uppskattas av fans - och så hamnar de i kläm mellan Misery Index, Bullet For My Valentine, Keep Of Kalessin och Khoma. Ridå, liksom. Då räcker inte omdömet "bra" så långt, helt enkelt.
Exodus hittar du här på internet, och här på Spotify. Ljudbilden på den här skivan passar mycket bra i bilen, jag gillar den en hel del. Däremot lyfter den inte lika bra hemmavid i stereon i min smak. Gillar du högkvalitativ thrash så är det dock en stark rekommendeation att du kollar in plattan, för då tror jag att du kommer digga den!
Bästa Spår: "Democide", som är både ösig och tung på samma gång.
Exodus "Exhibit B: The Human Condition" - 3

1 kommentar:

  1. Jag har inte lyssnat något på exodus sen någon gång för länge sedan. Jag har kört plattan ett par varv och tycker den är bra. Nu när jag har tänkt mig att få igång löpningen så tror jag att med denna platta kan få upp tempot en aning. Hmm, kanske lite för mycket till en början.

    SvaraRadera