Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 6 juni 2010

Remasters: W.A.S.P "The Crimson Idol"


I serien om remastrade skivor som verkligen är något att ha så har vi tidigare haft nummer ett och nummer tre av alla konceptalbum någonsin. Som avslutning på säsongen klämmer bloggen in nummer två också - WASP's mästerverk "The Crimson Idol"!
På två skivor får man dels den vanliga skivan - med ett riktigt bra ljud - och massor med extramaterial. Historien om Jonathan som lämnar hemmet för att nå stjärnstatus i Hollywood, där han förstås hamnar i trubbel, berättas lika bra som alltid, och låtar som "The Invinsible Boy", "I Am One", "The Idol", "Doctor Rockter", "Hold On To My Heart" och förstås "Chainsaw Charlie (Murders in the new morgue)" är givetvis klassiska nummer som håller för i stort sett oändligt antal spelningar.
Här får du dock rätt mycket extra för slantarna.
Bonusmaterialet är ett extra spår som avslutning på den vanliga skivan, en berättelse där Blackie Lawless berättar storyn om Jonathan, en sorts prolog till den historia som utspelar sig på skivan. Den kan man i stort sett strunta i, men den andra skivan som medföljer är en godbit.
Den inleds med "Phantoms In The Mirror", "The Eulogy" och "When The Levee Breaks" (cover av Led Zeppelin), alla bonusspår som är gamla singel B-sidor. Varierad kvalité, förstås, men överlag bra.
Sen följer "The Idol" och "Hold On To My Heart" live fast akustiskt, och sen följer ytterligare 7 spår live från Donnington med helt okej ljud.
Medföljande CD-booklet är något utökat med texten från historien om Jonathan, och lite ord från bandets hjärna Blackie Lawless, så totalt sett är detta en verkligt fullmatad platta.
Värd att köpa oavsett om man har "The Crimson Idol" sen tidigare eller inte!

1 kommentar: