Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 20 maj 2012

Remasters: Megadeth "Peace Sells...But Who's Buying?"

Ibland är det nästan FÖR enkelt att hitta skivor till serien Remasters. Alltså, plattor som är klassiker och som återutgivits med putsat ljud och en del extramaterial, och som behövs i varje anständig skivhylla.
Denna gång är det en så skiva vi ska kolla på, en skiva som kanske har det ultimata valet av titelspår: "Peace Sells But Who's Buying?" av Megadeth!
Skivan spelades in för Combat records en gång i tiden, men innan den ens gavs ut -86 så hade inspelningarna sålts till Capitol Records. Det innebär dessutom att det finns två versioner av en del av låtarna eftersom Capitol valde att mixa om Randy Burns resultat (som var producent för Combat Records) med sin egen Paul Lani (som levererade slutresultatet som vi alla känner till numera). Som extraspår ligger låtarna "Wake Up Dead", "The Conjuring", "Peace Sells" och "Good Mourning/Black Friday" i Randy Burns version, och enkelt kan man konstatera att Capitol valde rätt spår som mixade om dem.

De är för råa i ljudet i Randys versioner, och framförallt kommer inteDavid Ellefsons fantastiska basspel fram - och det är ju synd och skam, för på den här plattan är det så otroligt dominant!
Skivan i sig har ett omslag där Vic Rattlehead står framför den ruinerade FN-byggnaden medan stridsflygplanen ligger i inflygning.
Det är klassiskt som fan, och riktigt snyggt!

Låtarna då?
Jo, titelspåret är förstås det absolut bästa bandet har laddat plattan med. Det är en så bra låt att det till och med kan finnas tendenser att andra låtar blir lite överskuggade och bortglömda.
Visst, detta är Megadeths tidiga dagar. Det innebär att det finns dalar likväl som berg, och personligen tycker jag att inledande "Wake Up Dead" är rätt trist och stökig, men det finns ju andra spår för mig... "Devils Island" och avslutande "My Last Words" som kanske är en av de mest bortglömda pillren alla kategorier, till exempel!

Megadeth har ju medverkat förr i Remasters, både med "Rust In Peace" och "Countdown To Extinction". De båda skivorna har också ställts mot varandra i en Tvekamp och jag anser dem vara väsentligt bättre än "Peace Sells...", men det går inte att komma ifrån:
Detta är mer klassisk mark avseende Dave Mustain och grabbarna ändå.
Peace Sells... men vem köper egentligen?

1 kommentar:

  1. Riktig kanonplatta. Själv har jag den utgiven på Dvd-audio formatet. Fantastisk ljud och med bl.a. videos till Peace stöld och Wake up Dead samt intervjuer som extramaterial.

    SvaraRadera