Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 9 oktober 2012

3 Röster om Testament "Dark Roots Of Earth"

Antagligen är det väl en av de största skivorna som släppts i år, i alla fall om man ser till hur mycket det pratades och väntades på skivan som var klar länge men aldrig tycktes komma ut.
Nu finns den ju dock ute, och själv laddade jag på en 4:a i betyg när Testaments "Dark Roots Of Earth" recenserades. Dags att stå i fokus är denna gång andras tankar om plattan, då vi landar hops panelen i 3 Röster!

Jarno: Det var väl ingen som trodde att Testament så här på äldre dar skulle drämma till med ytterligare en kanonplatta. "The Gathering" som kom 1999 efter att bandet hamnat fel på "Demonic" var en frisk fläkt och alldeles underbar. Därefter tog det nio år innan fantastiska "The Formation of Damnation" kom. Så med tanke på de senaste skivorna är "Dark Roots of the Earth" lite av en miss. De inledande fyra spåren är samtliga kanon (även om refrängen i "Rise up" blir trist när man hört låten för många gånger) och förmodligen kommer dessa att spelas live. Sedan kommer svackan med nästa trio ("Cold embrace" är nog Testaments svagaste spår någonsin om man bortser från skivan "Demonic). Skivans bästa låt är "Throne of Thrones" och avslutande "Last stand for independence" har en ganska trevlig feeling. Mina åsikter går väldigt mycket upp och ner angående skivan. Jag vet inte vad jag ska tycka om den. Det är inte fantastiskt men det är inte heller katastrofalt. Gillar man Testament så blir man inte besviken på sin investering. Kom också ihåg att detta fortfarande är bättre än något av "The Big Four"-bandens senaste skivsläpp!

Betyg: 3/5 

Stones: Dark Roots of Earth är en moderniserad version av deras bästa arbete under 80-talet, en rasande Thrasher fylld med sann amerikansk hat, den är sammanhängande och innehåller tillräckligt med variation för att hålla den intressant från början till slut. Dark Roots of Earth är en solid slägga av stål. 

Betyg: 4/5 

R2: Jag hade väntat min en platta som skulle som vanligt landa på en trea, jag tycker nog de senaste Testament-plattorna förtjänar det. Jag började lyssna och ja, en trea... tills jag kom till Native Blood. En solklar femma. Efter det upp och ner, men aldrig lägre än en trea. Bra köp helt enkelt! 

Betyg: 4/5

Jaha. Snittet hamnar på strax under fyra då, 3,66, vilket väl får anses rätt bra ändå.
De flesta verkar också överens om att det är en skiva man - som Testmentfan - inte kommer att bli besviken, så egentligen kanske den stora knäckfrågan är just den.
Är du ett av Testaments fans?

3 kommentarer:

  1. tyvärr är den inte bättre än förra:(denna känns ganska medioker

    SvaraRadera
  2. Bra men lite för ojämn platta. Kul att dom håller Thrash-flaggan högt iaf, till skillnad mot sina Big-4 polare.

    SvaraRadera
  3. Testament har jag knappt lyssnat på, men beträffande sentida Big4-plattor måste jag säga att "World Painted Blood" är fantastisk, och inte långt ifrån formtoppen 1986-91 i mina öron. "Death magnetic" och "Th1rt3een" är också riktigt trevliga, och även om det inte är fråga om ren thrash så har väl båda mer av den varan än vad de grupperna skämt bort oss med på senare år?

    SvaraRadera