Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 20 oktober 2012

King Graveyard Diamond Brew

2 plattor, en öl.
2 ruggigt bra plattor, en hygglig öl, trots mina farhågor om att det skulle vara sisådär.
För så är det.
Öl och vin med bakgrund och namn från rock'n'roll-akter brukar faktiskt inte vara en fantastisk upplevelse, vill jag påstå. Hyggligt som bäst, överprisat som oftast.
Svenska rock'n'roll-framtiden Graveyard har ett eget öl, och man har enligt utsago provat massor av sorter innan man kom fram till den här, bryggd av Three Towns Bryggeri och tappad på ganska modesta 4,8%. Den ska enligt grabbarna i bandet gå alldeles utmärkt att dricka även tältljummen, men eftersom jag provat den kall, varm, ny och avslagen såp kan jag säga att... nja.
Den gör sig bäst kall, man får ha ett visst mått av desperation för att halsa den ljummen ur burken. Ändå - detta är rätt bra. Smaken är frisk, ganskla blommig och fruktig, och burken är urtjusig. Hade det varit standardsortiment på Systembolaget hade jag lätt tagit hem den nästan varje gång, om inte annat för att stödja bandet.
Graveyard Hisingen Brew är alltså klart bättre än förväntat - men förstås inte lika fenomenal som själva skivan "Hisingen Blues". Det är en framtida klassiker, och inte mycket att dividera om när det kommer till betyg och bedömning. Max, nästan oavsett skalan, tycker jag. Däremot en alldeles uppenbar koppling, så jag bestämde mig för att köra en dubbel.
Dels Graveyard själva, dels skivan "The Graveyard" med en viss dansk. King Diamond. Ett av de läckrare omslagen (gäller iofs för båda skivorna) som kan beskådas, och som vanligt en kuslig och snyggt uppmålad historia.
Kusligt, bra musik, känslan av att gå lite på en kyrkogård.
Perfekt sällskap för en öl, när familjen somnat, i stilla kontemplation i ett i övrigt mörkt hus.

Jodå. King Graveyard Diamond Brew funkar fint...!

7 kommentarer:

 1. Det är skönt att det finns en del Merch-drycker som bryter normen och är både hyfsat prissatta och hyfsat goda.

  Bra plattor som kan förgylla vilken dryck man än väljer till dem.:-)

  SvaraRadera
 2. Trots att jag beställt hem tre flak (första gången delade jag flaket med en kompis, de andra gångerna vankades det hårdrocksfest) så tycker jag inte att det här ölet är speciellt gott.

  Ölet måste vara så pass kallt att man inte känner de metalliska (nej, det är inte bra när det kommer till öl. ;) ) bismakerna som finns där när den är ljummen.

  MEN! Det är en superb ersättning för Sofiero, TT, Pripps Blå och allt vad de där äckelölen nu heter. :)

  SvaraRadera
 3. Bra för att vara en äckelöl men äcklig för att vara en bra öl. Eller öl för den delen. Jag gillar punktänket med tältljummen pissöl och prissättningen men denna är inte god av egen erfarenhet. Undrar förresten hur mycket bandet får för såld burk?

  SvaraRadera
 4. ..kanske framgår det inte så tydligt, men det är ju precis så det är: det är inte ett "bra" öl typ Red Seal, men det är ett "bra" öl istf en massa andra ljusa dassiga lageröl.

  Bra fråga av Tom S också. Det vill man ju veta...!!

  SvaraRadera
 5. Tyckte det var en helt ok vardags öl, bättre än de flesta som Jarno räknade upp, men denna går inte att ställa mot exempelvis Red Seal för där har den inte en chans.

  SvaraRadera
 6. Tyckte ölen var så där, men den gick ner iaf.

  SvaraRadera
 7. Så Graveyard-ölen är lite sådär alltså? Då blir det att lägga pengarna på Modus Hoperandi eller något annat kul istället. Är ju inte så lång tid kvar innan all rolig julöl kommer t.ex.

  SvaraRadera