Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 5 oktober 2012

Veckans Tips: Caesars Palace "Love For The Streets"

Vårt veckoliga tips, giv oss idag.
Låt variationen vara en del av vår föda, och många olika sorters bra musik flöda.
Eller, det där blev ju rätt så mycket bajs.
Vi säger så här istället - det blandas.
Som utlovas i undertexten utlovar, Från Rock Till Black Metal. Förra veckan hade vi uråldrig ny dödsmetall i denna serie, denna vecka går vi till 2002 och plockar upp en rockplatta som är ungefär lika sorglös som en hundvalp som jagar boll på en gräsmatta.
Caesars Palace "Love For The Streets" innehåller 14 spår som stundtals låter som om Beatles eller The Monkeys har återuppstått, men mestadels svänger och kränger så mycket att det är stört omöjligt att inte dra på smilbanden.
Låtar som "Jerk It Out" och "Candy Kane" var nog lite av hits när det begav sig (och, har jag för mig, ledmotiv i någon reklam som gav i alla fall den förstnämnda extra draghjälp när det begav sig, men jag kan inte fan komma ihåg vilken reklam det var...), men skivan innehåller egentligen en hel räcka fantastiska låtar.
"Over 'fore It Started", "Let My Freak Flag Fly", "Do-nothing", "Mine All The Time" och "I Gun For You" är några exempel, och på det hela taget är det en skiva som jag plockar fram då och då.
Ofta när jag tycker livet är ganska sorglöst.
Sista dagen innan semestern.
En solig söndag utan bekymmer.
Till bilresan mot djurparken.

Bandet består av Joakim Åhlund (med förflutet i Teddybears STHLM) på gitarr och sång, Cáesar Vidal på sång, David Lindqvist på bas och Nino Keller på trumpallen.
Tillsammans utgjorde de Caesars Palace, ett gäng som verkligen passar som Veckans Tips, i alla fall med denna platta. Lite udda, en aning mjukt (för att vara denna blogg i alla fall), men jävligt bra. Kolla in själv!

1 kommentar:

  1. "Jerk it out" var ledmotivet för Apples iPodreklam någon gång runt 2003-4 har jag för mig. Det var i alla fall den modellen med touch-hjulet.

    I gymnasiegänget spelades "Youth is wasted on the young" och "Cherry kicks" väldigt mycket. Själv lyssnar jag inte på bandet så värst mycket även om hitsen är bra. Favoritlåten är nog "From the bughouse" från "Cherry kicks".

    SvaraRadera