Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 15 oktober 2012

Veckans Citat: John Dyer Baizley, Baroness

En del artister är verkligen multitalanger.
John Dyer Baizley som frontar Baroness är dessutom en konstnär av rang (kolla denna länken för några exempel), och sjunger live på exakt samma sätt som på skiva.
Bandets "Yellow & Green" är ett rock'n'roll-monster som verkligen kandiderar om topplisteplaceringarna i år, och det är med stor glädje jag minns tillbaka på sommarens konsert.
Strax därefter kraschade turnébussen i Bath, England, med allvarliga konsekvenser. Brutna armar och ben, interna skador och givetvis ett kraftigt avbräck i alla planer.
Denna vecka landar därför Veckans Citat hos just Baizley. Vi tar ett utdrag från hans intervju med John Palmér Jeppsson, publicerad i Close-Up Magazine #143.

"Efter tio år i branchen har jag lärt mig att man inte kan räkna utpå förhand hur bollen ska rulla.
Vem som släpper våra skivor är inte intressant, bara att de släpps.
Skulle vi plötsligt slå igenom stort ser jag inga problem med det; framgång är inget jag bryr mig om men jag är inte rädd för det heller. Vi har gjort en fantastisk platta så det vore konstigt om en massa människor inte gillade den."
John Dyer Baizley, Baroness

Han har självförtroende, kar'ln. I samma intervju liknar han nästa föregångarskivorna "Blue Record" och "Red Album" vid i det närmaste demoinspelningar inför den senaste given.
Vad som händer nu kan man dock, med mannens egna ord, inte räkna ut. Helt klart är i alla fall den oönskade utvecklingen med olycka och allt inte låg i bandets planer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar