Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 28 oktober 2012

Remasters: Helloween "Walls Of Jericho"

"Kan man få en deluxeutgåva med skitbra musik, en fantastisk sångare och sen extra allt, tack?"
Visst.
Här är Helloween "Walls Of Jericho"!
Det heter egentligen "Expanded Edition", och vän av ordning kanske invänder att detta, det är ingen riktig remastrad skiva, det är bara en återutgåva av originalet från -85.
Ja, men vad faaaaaan, det är kanske sant men samtidigt jävligt kinkigt.
Strunta i det och fokusera istället på denna utgåva!
Här får man nämligen hela 15 spår, och egentligen är det hela skivan "Walls Of Jericho", hela mini-LP'n "Helloween" samt EP'n "Judas" på första skivan som utgör dessa 15 låtar.
Andra skivan (för detta är en dubbelutgåva) består av extramaterial från "Treasure Chest", resten av "Judas"-EP'n samt ett samlingsalbum med namnet "Death Metal" (snacka om galet tyskt namn på en samling som innehåller Helloween!) samt "Surprise Track" från bild-LP'n av den självbetitlade debuten (låten i sig är egentligen en slaktad jullåt).

I bookleten får man läsa mer om bandet (som startade i Hamburg 1978 under namnet Century), samt ta del av en intervju där bandet reflekterar över de aktuella skivorna och starten på karriären.
Riktigt kul grepp, tycker jag.
Låtmaterialet då?
Briljant, förstås. "Starlight", "Murderer", den tokdominanta "Ride The Sky" (världens bästa låt med Kai på sång?), "Victim Of Fate", "Phantoms Of Death", "How Many Tears", "Guardians"... listan kan göras galet lång, och i stort sett alla låtar levereras med så mycket hjärta att det går igenom högtalarna och ut i luften.
Det är i början av karriären, bandets finaste stund ligger fortfarande framför dem - men jävlar vilken spelglädje det finns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar