Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 15 november 2011

Recension: Arch Enemy på Tyrol, 9/11

I onsdags förra veckan landade Arch Enemy i Stockholm.
Det verkar, av allt att döma, ha varit ett kanongig, och det glädjer mig oerhört att få dela med mig av läsarbilder och text från den spelningen.
Alla fantastiska bilder i detta inlägg kommer från Magnus H, och där ser man vad man kan göra med en vettig kamera och lite känsla. Annat det, än vad eder Rebellängel åstadkommer på sina utflykter!
Som om det inte var nog så adderar vi följande recension från The Woan, som tillsammans med Magnus H och hans tjej bevistade Tyrol,
Håll till godo, och... TACK för bidraget!

We will rise!

Arch Enemy är i stan och "we will rise" är precis vad Angela Gossowsjunger ut slutet av konserten. Tyvärr verkar de inte ha rest sig speciellt mycket för den svenska publiken, för Tyrol är halvtomt dennakväll. Tråkigt kan man tycka, iomed att Arch Enemy förtjänar i panelens ögon framgång och storhet. För oss som ändå var på plats är det en kanonspelning Arch Enemybjuder på.
Knivskarpt ljud, bra låtval, cool backdrop med filmklipp och ett band som går fram som en ångvält. Utan att vara bandets främsta kännare tycker jag ändå att dom levererar enbart hits denna kväll. Det ända som drog ner betygen en aning är trumsolot som känns krystat och en känsla av att dom saknar sammanhållning som band. Men det går lätt att ha överseende med när det bjuds på melodisk dödsmetal avvärldsklass.
Betyg: 4 av 5

Setlist
Yesterday is Dead and Gone
Revolution Begins
Ravenous
My Apocalypse
I Will Live Again
Bloodstained Cross
Taking Back My Soul
Under Black Flags We March
Dead Eyes See No Future
No Gods, No Masters
Dead Bury Their Dead
We Will Rise
Nemesis
Fields of Desolation
1 kommentar: