Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 13 november 2011

Remasters: Agent Steel "Unstoppable Force"

Remastersserien landar ibland i kända skivor som du verkligen måste ha (ja, förra gången var det ju till exempel KISS som avhandlades, och det finns väl ingen i hela världen som inte hört talas om dem...), men ibland plockas relativt okända alster upp.
Denna gång är det ett sånt.
Agent Steel "Unstoppable Force" har kanske ett av världens fulaste omslag (eller är det det här?), och det är en sån där skiva som jag ägt på vinyl en gång i tiden. När jag upptäckte att den finns remastrad och med extragodis så var det inte mycket att tveka om - bara att hala upp lädret och investera.
Bandet i sig har väl under lång tid fört en synnerligen undanskymd tillvaro, och personligen har jag ingen koll på annat material än just denna skiva.
Men den är väl värd att kolla in.
Bandets svängiga och melodiska thrashmetal kryddas av frontmannen John Cyriis galna kastratsång på ett sätt som är helt rubbat och egentligen inte borde funka alls - men istället blir skitbra.
Det var förstås låten "Chosen To Stay" som en gång i tiden gjorde det för undertecknad, en halvballad som mixade gitarrplock med klassisk thrash, men vid lyssningar nu i efterhand så står det klart att det nog inte ens är plattans bästa spår.
"Never Surrender", "Nothing Left" och "Still Searching" framstår istället som de riktiga topparna, trots att nostalgins skimmer ligger över just "Chosen To Stay".
På den här nya versionen från 2008 så får man dessutom hela EP:n "Mad Locust Rising" som bonus. Snyggt, och verkligen vad jag kallar extramaterial.
Ljudet är dessutom förvånansvärt bra, speciellt gitarrerna och trummorna låter rätt snygga med tanke på hur många år de har på nacken.
Nå, kanske har du sett namnet Agent Steel långt ner på någon festivalaffisch, kanske inte.
Oavsett så är detta värt att kolla in, och det är för undertecknad en riktig nostalgiskiva som serveras som Remaster denna gång!

3 kommentarer:

 1. Fina fina grejer du tar upp här! Kan njuta lite mer ingående här http://seance.blogg.se/2010/august/hidden-music-treasures.html

  SvaraRadera
 2. Roligt. När jag gick på högstadiet (bör ha varit i nian, 1987) skulle vi ha ett föredrag på engelska. Jag talade om Agent Steel och spelade upp Mad Locust Rising på kassett. En av mina tidigare upplevelser av utanförskap.
  /dvejn

  SvaraRadera
 3. Briljanta kommentarer. Båda. Läs även Seance inlägg, om hur sångaren flyttade närmare Bermudatriangeln och bosatte sig i Florida...

  Utanförskap.
  Själv spelade jag Candlemass på Lilla Melodifestivalen i skolan, varpå KP (vår musiklärare) slog efter halva låten och sa att det nog räcker nu...!

  SvaraRadera