Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 27 november 2011

Remasters: Hughes/Thrall "S/t"Gillar du när supersångaren/svängiga basisten Glenn Hughes slår sig i slang med en vass gitarrist, som i till exempel Black Country Communion?

Då är denna omgångs remastrade verk goda nyheter för dig, för det har hänt förrut! Samarbetet med Pat Thrall resulterade dessutom i en fantastisk skiva om man gillar lättuggad hårdrock (ja, stundtals är det väl nästan mer pop och klassisk rock än hårdrock) med känsla för melodi och genomförande.

Skivan i sig är till och med en av journalisten Anders Tegners absoluta favoritplattor genom tiderna, som extra kuriosa, men det är ju inte därför som du bör ha den remastrade plattan i din skivhylla.

Det är ju förstås för låtarna.

Den sorglösa och otroligt smittsamma "The Look In Your Eye" är en sån där låt som man fortsätter nynna på om man hör den.

Inledande "I Got Your Number" ett skönt rockigt och lite funkigt driv.

"Muscle And Blood" pur kvalitet.

Återutgåvan från 2007 kommer Rock Candy Records, ett bolag med känsla för hur en remastrad skiva ska se ut och laddas (de har ju även återutgett Badlands, till exempel), och i detta fall så får man med bonusspåren "Love Don't Come Easy" och "Still The Night".

Jo, "Still The Night" kan du nog känna igen om du gillar Glenn Hughes, men det är ju okej.

Låten är ju ganska bra...


Nå, den booklet som medföljer Hughes/Thrall är laddad med extra material, liner notes och nya intervjuer. På framsidan skryter en etikett med citat från herr Hughes att "My frineds in the music industry talk about "Hughes/Thrall" more than any of my other albums".

Öppna Spotify och lär dig varför!

1 kommentar: