Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 11 november 2011

Veckans Tips: The Wretched End "Ominous"

När jag recenserade The Wretched End för Werocks räkning så delade jag ut betyget 7 av 10, samtidigt som jag lade in en brasklapp om att det kanske skulle komma att höjas upp med tiden.
Kanske borde jag försöka ta över efter Saida, för dte är ju precis vad som hänt.
Eller så är jag bara en fegis när det kommer till betyg.
Låt oss inte undersöka det för noggrannt, jag är inte säker på att jag verkligen vill ha svaret, utan istället konstatera att detta är en skiva som passar alldeles ypperligt som Veckans Tips.
Samoth - med förflutet i Emperor - har fått sällskap av en viss Jens Fjellström (ex Dark Funeral, Aeon) på trumpallen och Cosmo (Mindgrinder)på bas och sång för att prestera en platta som sparkar röv hela vägen från start till mål.
Det är dödsthrash med känsla av närvaro i spår som "Red Forest Alienation" (med sitt underbara aviga riff), "The Armageddonist", "Of Men And Wolves" samt "With Ravenous Hunger".
Det är Behemoth-minnande svärtad döds i spår som "numbered Days" och avslutande "Zoo Human Syndrome".
Det är, på det hela taget, en skiva som är riktigt jäkla bra, och som verkligen förtjänar att vara Veckans Tips - för trots att laguppställningen är relativt namnkunnig så verkar bandets debut ha passerat ganska obemärkt. Skivan slutförsäljs till exempel på Ginza för ynka 69 spänn.
Ett bra köp om jag nånsin såg ett.

Hur som helst, har du missat denna platta och har en febless för bra musik i den lite hårdare skolan där thrash möter döds så har du en riktig höjdpunkt att se fram emot.
Spana in den på Spotify så länge, innan du bestämmer, men när du gör det - var medveten om att detta är en sån där skiva som växer hela tiden.
Så pass att undertecknad själv får stå här med foten och skrapa och be om ursäkt nu, för att jkag inte fattade storheten då...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar