Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 6 november 2011

Live: Running Wild "Ready For Boarding"Eftersom eder Rebellängel personligen befinner sig i Tyskland känns det passande med ett tyskt band i fokus när det gäller liveskivor du måste ha i skivhyllan. Sedan tidigare har vi ju haft Scorpions, och vill du istället fortsätta black metal-frossan så kanske Marduks livegiv "Warschau" är mer passande... för idag ska vi kolla in Rock'N'Rolfs skapelse Running Wild!

Naturligtvis kan det vara frestande att titta på en modern inspelning, främst bandets avskedskoncert från Wacken...

....men det ska vi inte göra, helt enkelt för att den spelningen dras med en ljudbild som inte är perfekt samt en sångare som inte riktigt orkar med sina egna alster. Klippet i rösten är svagt, och det gör att man trots ett mycket bra låtmaterial inte riktigt fastnar för skivan. (Den kan ju komma att dyka upp i den här serien vad det lider i alla fall, för även om kvalitén är bristande så innebär det ju inte att man kan undvara en del skivor).

Istället ska vi gå bak i tiden.

Till tiden innan bandet verkligen stog på sin topp.

Vi ska kolla på första liveplattan gruppen gav ut, "Ready For Boarding" från 1990, en tid då bandet flaggar med det oreleasade spåret "Purgatory" som lockbete på klistermärket på skivans framsida (man får för övrigt med texten på den låten i bookleten, men inga andra texter...!)


Förutom starke mannen/diktatorn Rock'n Rolf (Rolf Kasparek, alltså) så består bandet av Maik på gitarr, Jens på bas och Stefan på trummor, och låtmaterialet är ruffare än vad det skulle komma att bli senare i karriären.

Spelningen startas förstås med "Hymn Of Long John Silver" och "Under Jolly Roger", men sen får man låtar som "Gengis Khan", "Raise Your Fist", "Mordor" och Adrian Son Of Satan (S.O.S)".

Av de lite mer berättande, episka slaget finns nästan bara just "Under Jolly Roger" och avslutande "Prisoner Of Our Time", men på något sätt är dte charmen med denna plattan.

Det är ganska tidigt i bandets karriär, när de ändå fortfarande är ett band, och när rötterna ligger blottade.

Även om man kan höra att detta kommer eskalera in i en fullständig piratorgie av klassisk tysk power metal så känns det på något sätt lite smutsigare vid den här tidpunkten.

Bra är det i alla fall.

Och tyskt.

Passande en sån här helg, när man själv är i just Tyskland!

2 kommentarer:

 1. Det hette inte power metal då det begav sig. Det hete HEAVY METAL.

  8)

  Ändå ett ganska överskattad band. De gjorde några bra saker. Aldrig en genombra skiva. Lite som Rage.

  Dock, denna skiva är bra!

  SvaraRadera
 2. Fredrik -> Det där kan nog bero på var man växte upp.
  Där jag kom ifrån var det nog en blandning av vad folk kallade det. Heavy, Power, t o m Speed Metal har jag nog hört...

  Skitsamma, bra skiva är det ju hur som! :-)

  SvaraRadera