Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 22 februari 2013

Veckans Tips: Crossfade "Secret Love"

Göran Edman.
Allt är egentligen hans fel.
Crossfade är nämligen musik som i vanliga fall inte riktigt faller så väl ut hos undertecknad. Duons AOR är exempel på sån musik som oftast känns för slätstruken och tillrättalagd för min del, men så var det ju det där med Göran Edman, mannen med Den Där Rösten.
Han sjunger på skivan "Secret Love" från 2011, den andra som Crossfade klämt ur sig, och eftersom man dessutom spenderat (vad det verkar) äckligt mycket tid i studion på att få till en skön ljudbild så sitter vi helt plötsligt här nu.
Med den snällaste och mjukaste skivan som Metalbloggen haft som Veckans Tips.
Här är det nämligen akter som Toto som går igen i låtar som "Closer To The Fire" och "Waiting For A Miracle", eller Dan Reed Network som ekar över "Heart Of A Hero".
Inte riktigt den typ av referenser du brukar få läsa här, men det struntar jag i.
Detta är nämligen bra, och över det hela så dominerar Edman.
Det måste vara en av de mest underskattade sångarna vi har i det här landet.
Träffar perfekt i alla lägen, och oavsett om det är en gammal Yngwie Malmsteen-låt eller en snygg åka-bil-AOR-historia som "In My Mind" eller "Brave New World" från den här skivan så lyfter han låten ett extra snäpp.
Crossfade är väl egentligen Lasse Hallbäck och Richard Stenström, om jag förstår hemsidan rätt. Man tar hjälp av Edman för sången och bröderna Lindvall (Per och Sven) för vad man själv kallar "the groove". Gästartisterna räknar in Mats Ronander och Calle Moreus (se där, två namn du ALDRIG trodde du skulle få läsa på denna site!), och totalt sett är detta en bra platta som jag har smyggillat sen den kom.

Jag fattar att den här plattan inte faller alla Metalbloggens läsare i smaken, men för dig som inte räds de referenser som nämnts så väntar en stunds skön easy listening här!

2 kommentarer:

  1. Rebel Angel, now we talkin'... Men, just denna samling är aningen för lugn även för mig. Tycker du ska kika lite på Work of Art som är en grupp svenska Toto-kloner, tex deras Camelia är grym. Sedan är nya Jimi Jamisons platta bra, ta typ The Air that I Breathe och Everybody's Got a Broken Heart, annars kan du kika på min spellista uppdateras rätt så ofta. http://open.spotify.com/user/johanr%c3%b6nnkvist/playlist/1TdV4FrGpOWvMlV5q6N4qn

    SvaraRadera
  2. Killer -> Jo, jag recenserade WOA's senaste platta: http://werock.se/Recension/visarec.php?id=702

    ...men det föll mig inte riktigt i smaken. Tror det var avsaknaden av Edman som var den egentliga bristen... :)

    SvaraRadera