Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 12 februari 2013

Skivåret 2013. Nu drar det igång!


 
  
Lugn. Det kommer.
Jag väntar dock in leverans av ett par plattor för att kunna färdigställa den serien, och som det ser ut blir det enda mastodontsmackande med de skivor som finns på slutet.
Låt oss i stället se framåt. Mot 2013.
Nu kan man nämligen börja planera för hur man enklast blir av med pengar, och sakta men säkert lägga in förslag om "en lördag på stan" med familjen så att man kan besöka Sound Pollution, likaväl som det är läge att hänga på Record Heaven frekvent.
Varsegod, en del av skivfloden den första tiden 2013 som man kan se fram mot!  
Okej, vi tar en lite paus där för att se på vad som bjuds. 
Kvelertak ska följa upp sin debut med plattan "Meir", och alla rapporter talar om en naturlig fortsättning i samma stil. Det blir förstås bra, vill jag tro, speciellt efter smakprovet.
Soilwork kommer med en dubbelgiv, och det blir ju spännande. Håller det på en dubbelgiv, verkligen?
Vreid och Kongh då. Det är ju två skivor som jag verkligen förväntar mig stordåd från, inte minst sen rapporterna talar om ett lite mer lättillgängligt Kongh och ett vasst Vreid. Jag väntar leverans av gorillaskivan, men den andra har väl inte kommit än. Riktigt.
Tribulationbilden vet jag faktiskt inte om det är den riktiga omslaget, det är taget från reklamen om deras releasefest som hanteras av Püssy A Go Go.
Kommer i mars.
Förväntningarna uppskruvade till elva!
Mer då? Visst... Vad sägs om:
 
Bring Me The Horizon har i o f s rätt länge kvar innan de släpper lös "Sempiternal", det är väl april som gäller eller så, men i alla fall. Det blir något att se fram mot, jag tycker ändå att de unga britterna är en av de intressantare akterna inom den hårda musiken, och jag vill se var de tar vägen efter förra plattan. Bullet For My Valentine, Amorphis och W.E.T lär däremot inte överraska nämnvärt, det blir nog mer av samma sort som innan och det är väl mest för att jag är svag för alla tre som jag kommer att köpa dem.
Jess And The Ancient Ones kommer med sin miniplatta "Astral Sabbat", och eftersom jag verkligen gillade den självbetitlade debuten är det inte mycket att fundera över.
Köporder på gång, helt enkelt.
Ghost är mest mystiska i den här högen. Skivomslaget till "Infestissumam" är hemligt, och man gör väl sitt bästa för bibehålla och driva hypen.
Blir kul att se om de klarar att följa upp debuten, och visst spelar de i Stockholm runt påsk?
Det vore nog en spännande spelning. Tyrol, har jag för mig...

Det finns faktiskt än fler plattor också. Tro't eller ej...


Death Wolf är från Norrköping, Necrowretch från Frankrike och Saxon från forntiden men alla är intressanta, tycker jag, och helt olika.
Saxon uppvisar fin form på ålderns höst, och med tanke på lovorden som slynglarna i Necrowretch får östa över sig så måste det kollas upp. Förstås. 

Kort sagt - det finns anledning att tro att det går åt helsicke i år igen.
Det finns liksom liiiiite för mycket bra musik för att hålla sig under 100 skivor på ett år...

7 kommentarer:

 1. Mycket smaskigt att se fram emot. Kommer att skaffa Tribulation (inte rätt omslag Chief, rätt sådant finns på deras skivbolag Invictus hemsida) och kanske Vreid. Necrowretch är också intressanta men jag är inte helt övertygad efter en genomlyssning på Spotify.

  SvaraRadera
 2. En härlig tid att se framemot!

  SvaraRadera
 3. Goda tider... Jo Ghost spelar den 28:e på Tyrol. Skall bli spännande.

  SvaraRadera
 4. Necrowretch är svinbra, det bara osar Merciless och den gamla skolan. Sångaren låter helt galen. Det som den tappar lite på är den lite sjaskiga ljudbilden...och kanske något repetitiv.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Ser bra ut! Det lilla jag hört från Kongh låter grymt bra och jag hoppas på stordåd där. Necrowretch var en ny bekantskap men helt klart intressant.

  SvaraRadera
 7. Ser bra ut! Det lilla jag hört från Kongh låter grymt bra och jag hoppas på stordåd där. Necrowretch var en ny bekantskap men helt klart intressant.

  SvaraRadera