Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 8 februari 2013

Veckans Tips: The Konsortium "S/t"

Hmm... var det inte ganska länge sen vi hade lite black metal som Veckans Tips? Jo. Det var ju det. Dags för det nu då - och givetvis ska vi till vårt västra grannland för att hämta lite guldkorn ur deras rika musikaliska mylla.
Vi pratar om The Konsortium, ett gäng med mer eller mindre hemliga medlemmar och deras självbetitlade patta.
Eller, hemliga och hemliga... man vet att det är Teloch som hanterar gitarren och har skrivit en hel del av materialet, samt att bandet i övrigt är befolkat av medlemmar ur i alla fall Kvelertak, men det är ändå så att bandet försöker att hålla en låg profil när det gäller vem som gör vad.
Den medföljande bookleten avslöjar heller inget, inte mer än att detta är en übersnygg leverans av såväl det grafiska som det musikaliska.
Det är minimalistiskt mixat, med ganska skarpa gitarrer (inte helt olikt Satyricons sentida alster, faktiskt) och ett landskap som ser ut lite grann som fronten på plattan.
Agonic Records är avsändare, och redan när jag skrev recensionen på den här given för Werock så tänkte jag att det här, det är givet att ha som Veckans Tips vad det lider, men av någon anledning tog det rätt lång stund innan jag kom hit. Allt är inte alltid så genomtänkt, kanske.
Nå, den som väntar och allt det där...
Här är i alla fall 8 spår snygg, svängig och bra black metal att njuta av. Bästa spåret heter "Under The Black Flag" och handlar om arabvärldens revolution som var brännande aktuell 2011 när plattan kom, men det finns fler godbitar. "Slangenes Barn" (alltså, ormens banr då, på svenska...) är mer Kvelertak ärn Kvelertak själva, "Gasmask Prince" och "Lik Ulven" svänger och piskar bra på samma gång. "Onwards! Onwards!" är svagaste kortet, och häftigaste namnet är väl "Knokkelklang".
På det hela taget en bra skiva, och kanske en skiva som gått rätt många förbi.
Du hittar den på Spotify, och det är en skiva väl värd sin speltid. Bra grejor!

1 kommentar: