Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 7 februari 2010

Live: AC/DC "If You Want Blood"


Bloggens serie om köpvärda, intressanta och framförallt riktigt bra liveskivor gör denna gång nedslag hos en riktig klassiker. Ursprungligen från -78, med originalsättningen hos de australiensiska legendarerna så är "If You Want Blood" en skiva som står sig oerhört väl även dryga 30 år senare.
AC/DC behöver i sig knappast någon ytterligare presentation, så här hoppar vi rakt in i hetluften. Plattan börjar på ett närmast genialt sätt. Låten "Riff Raff" känns nästan specialskriven för ändamålet med sin smygande, riffande start som sen tar bandet ut på raksträcka med gasen i botten. Att sedan följa upp med en av bandets genom tiderna bästa låtar "Hell Ain't a Bad Place to Be" gör mig smått euforisk varende gång jag spelar den här plattan - något jag ofta gör i bilen, av någon anledning. Hela skivan har en känsla över sig som i mina öron passar väl till bilkörning.
På hög volym.
Eftersom skivan gavs ut på vinyl från början så finns som vanligt en nackdel - längden. Vi får totalt "bara" 10 låtar, och även om de innehåller klassiker som "High Voltage", "Whole Lotta Rosie" och "Let There Be Rock" så vill man ha mer av det goda.
Å andra sidan.
Man kanske inte ska klaga när man får en sån här liveskiva med AC/DC, ett av rockhistoriens genom tiderna bästa band för vilken förfest som helst?
Nä, antagligen inte. Bättre att bara njuta då...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar