Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 19 februari 2010

Veckans Tips: Necrophobic "Hrimthursum"


Necrophobics mästerverk från 2006 borde du egentligen ha hört - men har du lyckats undgå det så är Veckans Tips denna gång en riktig guldgruva!
Detta är en fantastisk mix av death- och black metal, som från första till sista spår ger kompromisslöst skitbra rens med melodi.
Efter lite smygande inledningen "the Slaughter of Baby Jesus" så brakar det loss med helt enorma "Blinded By Light, Enlightened By Darkness" (en av världens coolaste låttitlar?). Därifrån bjuds vi på en resa i den eviga vintern (vilket jag har för mig att Hrimthursum betyder, men där kanske någon av er läsare kan hjälpa till? Jag orkar helt enkelt inte googla...) som är bra precis hela tiden.
Ingen utfyllnad.
Men väl extra höga toppar i grymma spåren "Age Of Chaos", "Eternal Winter", "Sithra Ahra" och framförallt avslutande titelspåret "Hrimthursum".
Svenska Necrophobic har kanske tidigare lidit av bristfällig produktion och halvdassigt ljud, men på denna giv sitter allt där det ska, och framförallt gillar jag att man verkligen hör vad som sjungs - inte helt vanligt inom denna genre.
Du hittar bandets hemsida här, och som vanligt rekommenderas lite lyssning via MySpace om du inte hört dem förr. Spotifylänken hittar du här!
Senaste alstret "Death To All" har också recenserats på den här bloggen . klicka på denna länk för mer läsning!

7 kommentarer:

 1. Så där ska det se ut ja! Denna jävla vintern asså haha.. fyndigt att tipsa om denna eminenta platta :-)

  SvaraRadera
 2. Passar förstås extra bra nu när det är evig vinter, men plattan är bra nog att spisas året runt, förstås.
  Allvarligt, jag är norrlänning själ, hjärta och ohejdad vana - men nu börjar jag också tröttna. Slänga nåt på grillen, läppja en iskall bärs i solen, anyone?

  SvaraRadera
 3. Rimtursarna var väl jättar i den nordiska mytologin, och om jag minns rätt var de också "förfäder" till Asagudarna? Ordet lär vara samma "rim-" som i rimfrost, så nog har det med vinter och kyla att göra i a f :)

  SvaraRadera
 4. Aha, en tackar. En gång i tiden funskade jag runt med rollspel, så jag tror du har rätt.
  En Hrimthurse var nog en form av frostjätte, när du säger det. Namnet på den eviga vintern kan faktiskt vara fimbulvinter, möjligtvis.
  På tal om nördfakta. :)

  SvaraRadera
 5. Precis, Hrimthursum betyder frostjättar och fibula är vintern som intar världen under ragnarök..

  SvaraRadera
 6. Tack Alex - och lycka till framöver!

  SvaraRadera
 7. Detta är fin platta som passar utmärkt en dag som denna är hela stan är i kaos och själv saknar man både pälsmössan och skoteroverallen.

  SvaraRadera