Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 9 februari 2010

Skivtips från Hifi & Musik

Den här bloggen följer sporadiskt tidningen Hifi & Musik - speciellt efter att just den här bloggen nämnts i tidningens förra nummer.

Senaste alstret innehöll inga recensioner avseende hårdrocksskivor, men väl en hel sida godis i form av skribenten Göran Johanssons lista över skivor som är något utöver dte vanliga under 00-talet.

En kul idé, och helst hade jag velat länka till sidan - om den fanns. Tyvärr lever tidningen enbart i pappersform, med en hemsida som lämnar... ja, en hel del att önska.

Därför - här kommer en upprabbling av samtliga album - med Spotifylänkar i de fall de existerar och kommentarer från undertecknad!Pain Of Salvation "The Perfect Element Pt 1"
En platta jag aldrig hört - och ett band som medverkade i årets Melodifestival.Iron Maiden "Brave New World"
En grym platta, en av Iron Maidens största stunder - någonsin! Jag håller den faktiskt på par med de gamla klassikerna som "Piece Of Mind" och "Number of the Beast". Så bra är den...Evergrey "In Search Of Truth"
Ännu en skiva jag inte hört, men min egen erfarenhet av Göteborgarna är att de är..meningslösa. Trista, men ändå inte dåliga.Avantasia "The Metal Opera Pt 1"
...och vi fortsätter med ännu en skiva som är ohörd för mig - men ännu ett band jag har hört. Jag gillade senaste given "The Scarecrow" rätt mycket, och stundtals var den riktigt bra, så kanske ska man kolla in denna platta.The Flower Kings "Unfold The Future"
Inte den blekaste, faktiskt, men Göran Johansson säger att det en mycket stor stund för alla som gillar progg rock. Med andra ord - är det du så är det bara att kolla upp!Dimmu Borgir "Death Cult Armageddon"
Norsk black metal av högsta snitt. Brutal platta!Angra "Tempel Of Shadows"
Powermetal från Brasilien - helt okänd för undertecknad. Värd att kolla in, tror jag ändå, då recensionen är smått lyrisk...System Of A Down "Mezmerize"
Skitband. Tycker jag.Metallica "Death Magnetic"
En rätt bra comeback, som har växt en hel del med tiden. Jag har också förstått att die hard-fansen verkligen diggar den!Opeth "Watershed"
Tja, den gode Göran skriver att han hade kunnat ta i stort sett vilken som helst av skivorna med detta svenska band. Så sant så... :)Cirkus Maximus "Isolate"
Progg från Norge - helt utanför min radar!Killswitch Engage "As Daylight Dies"
Nä, Göran, det är inte den bästa plattan jänkarna fått ur sig - även om den är ganska bra, och jag håller med dig om att Howard har en bra "kombinationspipa" som klarar både growl och clean sång. Deras största stund är dock "The End Of Heartache"!Dream Theater "Octavarium"
Tja, vad ska man säga? Inte helt oväntat att Drömteatern har en representant med i en tidning vid namn Hifi & Musik. Det är ju musik för ljudfinsmakare, bland annat!Seventh Wonder "Mercy Falls"
Svenskt på listan, men inte fanken har jag hört det för det. Det verkar lovande dock, och är ett band jag absolut ska kolla in...Kamelot "The Black Halo"
Jag har faktiskt helt missat Kamelot. Jo, jag vet. Jag är rätt trög.Katatonia "Night Is The New Day"
Bra skiva, absolut, mer som en lång nattsvart resa. Recension hittar du här!Tribulation "The Horror"
En platta Göran höll på att missa och upptäckt först i sista stund.
Du är förlåten, så länge du upptäckte dem - de är Sveriges framtid när det gäller döds, helt enkelt!Min egen lista skulle inte sett ut såhär, det är ju ett som är säkert.

Rolig idé dock. Och rätt svår uppgift.

Det där var inte mindre än 17 plattor. Vilka 17 plattor som verkligen utmärkt sig under 00-talet finns på din lista? Och på min? Värt att fundera på...

4 kommentarer:

 1. Chief, hör av dig så kan du få en kopia av Seventh Wonder av mig. Har den skivan.

  SvaraRadera
 2. Avantasias skivor är grymma, både 1:an och 2:an är mycket lyssningsvärda.

  SvaraRadera
 3. Killer --> Det gör jag gärna. Lyssnade lite på Spotify, och även om det kändes lite smörigt för min del så sjunger karln grymt bra. Ska verkligen ge det en chans!
  Dessutom kan du ju då glädjas åt att Avantasia släpper nytt snart. Inte en, utan två plattor!

  SvaraRadera