Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 23 februari 2010

Perfekt timing!

Postlådan innehöll en tidning med perfekt timing idag.
Allt Om Whisky kunde - med tanke på den stundande båtresan i slutet av veckan - inte kommit lägligare! Känns fint att inspireras lite, och läsa om det gyllene guldet.
Dessutom har jag i går lagt handpenning på något så kul som en privatimporterad sort, Avesta Whiskyklubb Nr 02. Tack Killer, för erbjudandet, det ska bli riktigt kul att jämföra intryck sen!

Som sista del i inlägget konstaterar jag att In Flames Anders Fridén fortsätter sitt gästkrönikörande i Allt Om Whisky. Denna gång ger han en uppräkning av de 3 bästa skivorna 2009, med tillhörande förslag på dryck. Listan är rätt oväntad, i alla fall för mig!

1) Alice In Chains "Black Gives Way to Blue" - whisky: PNA Glenugie 1973
2) Mono "Hymn To The Immortal Wind" - whisky: Karuizawa 1971
3) Soulsavers "Broken" - whisky: Auchentoshan 1973 single cask no 801.

Nä, inga vanliga whiskysorter där inte.
Jag kan inte svara för Mono och Soulsavers, men i Alice In Chains fall kan du i alla fall köra en Macallan Whiskymakers Edition. Jag har provat... :)

6 kommentarer:

 1. You bet!
  Det kommer nog fler lanseringar i framtiden. Har precis fått erbjudande om att köpa en Tomatin från 1983 för 1200 kr, ytterligare en speciallansering men från Svenska Whiskyförbundet. Vet dock inte om det blir köp, har för mig att Tomatin är sådär... Hör av dig om du är sugen på köp. Du kan även få smaka den tidigare SWF-lanseringen av mig, som faktiskt kommenteras i tidningen, nämligen en rökt Bunnahabhain från 1997. Jomenvisst, SWF lyckades lägga vantarna på en av dessa fat innan de gick till blendedindustrin som det kommenterades i Allt om Whisky.

  SvaraRadera
 2. Hoppsan, där ser man, klart man hoppar på erbjudanden om man får när det gäller malt, skulle vara kul att prova Avesta Whiskyklubb Nr 02.
  Vad får man ge för en sådan ? Vad är det för typ ?

  SvaraRadera
 3. Stones - just under en femhundring, vilket väl får anses vara riktigt billigt. Egentligen är det en Speyside vid namn Miltonduff 15YO, som tydligen blindtestats fram bland en massa andra av just Avestas Whiskyförenings styrelse. Man kan dessutom hoppas att det verkligen är en bra whisky, då den tydligen tog hem 4 av 4 möjliga röster... :)

  SvaraRadera
 4. Klart intressant, var kan man köpa denna ?

  SvaraRadera
 5. ...tror inte man kan det, tyvärr.
  Det är Avesta Whiskyklubb som importerat och själv buteljerat ett fat non chill-filtered, och jag har för mig att alla flaskor varit bokade sen länge - med kö!

  Däremot bor du väl i Tyresö, liksom jag?
  Vi får lösa det, på nåt sätt, när jag fått leverans... :)

  SvaraRadera
 6. Japp en Tyresö kille här.
  Tack Chief, det ser jag fram emot.

  SvaraRadera