Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 26 februari 2010

Veckans Tips: Deathstars "Termination Bliss"


Svenska Deathstars har ett sound som är helt och hållet deras egna. Det är goth, det är rock'n'roll, det är metal i en häxkittel som ger ett riktigt skön slutresultat. Flirtande med stundtals "schlager-mässiga" refränger skulle kunna gå överstyr och bli kasst, men för min del tycker jag att det håller allt som oftast - och på denna Veckans Tips så håller det precis hela tiden.
"Termination Bliss" från 2006 är en platta som är smockfull med bra verser, bra riff, bra refränger och därmed potentiella hits. Alla låtar ligger runt 4-minutersstrecket, och ambitionen är uppenbart att roa och ge en bra stund, något bandet lyckas alldeles förträffligt med. Inledningen med "Tongues", "Blitzkrieg", "Motherzone" och "Cyanide" är av sådan kaliber att man ibland får nypa sig i armen. Resterande låtar håller inte samma hysteriska klass, men det blir aldrig dåligt - och när skivan är över vill jag allt som oftast börja om!
Deathstars finns förstås på nätet, via deras MySpace kan du exempelvis lyssna på låtar även från senaste alstret "Night Electric Night", en hygglig skiva som dock inte når upp i samma klass som "Termination Bliss".
Naturligtvis har bandet en hemsida också, som bland annat innehåller rätt sköna bilder.

1 kommentar:

  1. Detta är ett spännande gäng, ybertrevliga dessutom. Deras framtid ser fin ut om man kan säga så.

    SvaraRadera