Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 12 februari 2010

Veckans Tips: Annihilator "Never, Neverland"OS startar i Vancouver - så varför inte hedra detta med ett Veckans Tips från samma stad?

Annihilator är rakt igenom gitarristen & låtskrivaren Jeff Waters baby, och detta är deras andra platta, utgiven 1990. Söder om gränsen - i Seattle - kanske grunge var grejen, men det verkar inte ha fastnat hos dessa kanadensare. Här ges thrash rakt av, med starka melodier, grymma solon och bra sång.


Inledande "The Fun Palace" är en bra representant för den här skivan, lagom driven och med lite "skev" refräng på något sätt så är det en grym låt som förtjänar rikligt med speltid. Skivan fortsätter sedan med härliga riff raka vägen igenom, och herr Waters får visa vilken utmärkt gitarrist han är. Likt många skivor från den här perioden så är den anpassad efter vinyl-formatet, så skivan är inte speciellt lång och innehåller inte så många spår. Som tur är håller de som finns bra kvalitet! "Road To Ruin", "Never, Neverland", "Imperiled Eyes", "Reduced To Ash"...listan på kvalitetslåtar är i stort lika lång som skivans innehåll!
Du hittar mer om kanadensiska Annihilator på deras MySpace! Dessutom finns faktiskt hela plattan på Spotify, trots att den har lite år på nacken. Lämpligt soundtrack till just OS!

2 kommentarer:

  1. Mycket bra val av musik för OS. Fast detta skulle nog aldrig komma med ändå...det är väl bara radio skval som platsar på en sådan skiva. Håller med dig fullständigt här, mycket bra skrivet.

    SvaraRadera
  2. Annihilators överlägset bästa platta.
    Världsklass.

    SvaraRadera