Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 12 maj 2010

Blue Ray-spelare som ljudkälla?

Inhandlade senaste Hifi&Musik igår. Det händer då och då, speciellt efter att den här bloggen figurerade i tidningen, och den här gången lockades jag av ett stortest på blue ray-spelare.
Jag har idag en separat dedikerad CD-spelare av hög kvalitet och en rätt dassig DVD-spelare.
Tankar finns alltså på att byta i alla fall filmspelaren till blue ray, och i sådana fall kan man ju också kolla hur en sådan spelare gör sig som ljudspelare.
Onödigt att ha två ljudkällor, kanske.
Det som har varit min tvekan är snabbheten (eller, snarare bristen på snabbhet) hos blue ray-spelaren. Inte fan orkar man vänta en halvminut för att en spelare ska ladda och börja spela en skiva...
Nu verkar det vara ganska ok, spelarna landar visst mellan 13 & 20 sekunder ungefär. Det kanske är i paritet med CD-spelaren. Och själva spelarna ger ju ett otroligt registeruppfång, så ljudbilden ser helt klart ut att kunna vara intressant om man vill ersätta både en CD- och en DVD-spelare.

Phillips-spelaren som testades verkar vara ett kap, landar på runt 5 000 spänn, värre då om jag skulle vilja fortsätta bygga estetiskt och med ett märke vars klang jag gillar, Marantz. Då pratar vi 22 000 spänn. Känns liiiiiiiiiiiiiiiite styvt, om man säger så. Minst sagt.

För övrigt väcker det ju verkligen funderingar på hur man lyssnar på sin musik.
Bloggens läsare Per har ingen CD-spelare alls, vet jag, utan använder Xbox, PC & Playstation som källa, och hans bror Magnus kör PC & iPod i en docka.

Hur gör du?

5 kommentarer:

 1. Numera kör jag även via xboxen eller USB rakt in i tv:n sedan nya 50" sitter på väggen.

  SvaraRadera
 2. Själv så har jag dels en vanlig stereo i vardagsrummet av märket Denon och i Tv-rummet har jag en hemmabio beståendes av div hopplock, Sony, Pioneer och lite annat skrot. När jag blir rik så ska allt bytas ut mot Denon. Kolla in denna Blueray, den funderar jag på http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/blu-ray-spelare/denon_dbp-1610-_blu-ray-spelare_svart.htm

  SvaraRadera
 3. Nu vet ju inte jag hur PS3 är som musikspelare. Förmodligen alldeles utmärkt, Sony gör bra grejer. Som Blurayspelare dock är den alldeles utmärkt, spöar ofta betydligt dyrare spelare i test. Kostar ju nu under 3000:- Det skulle jag kalla ett kap!!

  SvaraRadera
 4. Jag skulle skippa Blu-Ray och inhandla en bra vinyl svarv istället.
  Men det är ju jag det :)

  SvaraRadera
 5. SheerFaith - ja, den föreslagna Denonspelaren är nog alldeles excellent, lyssnade på dess "storebror" http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/blu-ray-spelare/denon_dbp-4010ud_blu-ray-spelare_svart.htm innan jag köpte min stereo hemma. Bra grejer - men i slutänden föredrag jag Marantz som helhetspaket. Smaksak, och rätt lika ändå!

  Stones - jo, det vore nåt. Har egentligen "bara" två problem med en vinylspelare... 1) jag har knappt några vinylskivor, och 2) den skulle nog leva en begränsad tid med lillkillens nyfikna fingrar... Men, som sagt, vinyl-ljudet är svårslaget. Riktigt bra!

  SvaraRadera