Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 28 maj 2010

Veckans Tips: Black Sabbath "TYR"


Black Sabbath, det är väl den där gruppen som hade Ozzy som sångare, eller kanske Ronnie James Dio?

Det är faktiskt inte helt ovanligt att detta är bilden av legendarerna ute bland "gemene man", bland de med sådär lagomt brinnande intresse för hårdrock. Och det är förvisso inte fel, men då missar man att sångaren Tony Martin faktiskt har frontat bandet på hela 5 plattor, alltså fler än Dio.

Musiken blev dessutom ganska annorlunda jämfört med tidigare, och i mina öron så är Black Sabbath verkligen ett band med helt olika ansikten. Man låter inte alls på samma sätt när Ozzy sjunger, som man gör när Dio eller Tony Martin sjunger, och jag tycker det är bedårande charmigt.

Det ger mig olika perioder att njuta av helt enkelt, och denna Veckans Tips är en representant för eran med Tony Martin vid micken, och plattan ifråga är proppfull med starka låtar, grymma riff och en fantastisk sång. Det här är verkligen ljusår från den skadeskjutna kråka till sångare som gästade Candlemass 20-årsjubileum - lyssna bara på känslan karl'n har i balladen "Feels Good To Me", t ex. Ståpäls!Detta är den sista skivan du kan lada hem via den här bloggen, den här gången i alla fall. Det beror helt enkelt på att det är lögn i helvete att få tag i plattan, och så borde det inte vara. Detta borde vara allemans ägo. Låtlistan är i stort sett oklanderlig, från inledande "Anno Mundi" och "The Law Maker", via episka och tunga "Jerusalem" och "The Sabbath Stones" till avslutande "Heaven In Black" är det grymt bra hårdrock hela vägen - även om den (förstås...) inte är riktigt lika bra som föregångaren "Headless Cross"!Sluta tveka, alltså.

Skivan finns här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar