Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 25 maj 2010

HårdrockVM - final

Så var det alltså äntligen dags.
Finalen i Hårdrocks-VM startar nu!

Ett tag hade jag tänkt mig att kanske skriva en Tvekamp om det här, men tiden sprang ifrån mig. Det gick helt enkelt inte att få till, så ni får finna er i en enklare sammanställning.
Fast det borde ju räcka ändå.
Inget av banden är ju direkt okända...

Iron Maiden säljer slut alla plåtar varenda gång de kommer till Sverige, och de står bakom en av världens mest kända hårdrockslåtar - "Number Of The Beast". Kollar man på Wikipedia så får man löjligt mycket information om bandet, och förfinar man den sökningen till att gälla diskografin så inser man ganska fort att detta är en riktig tungviktare - kommande studioplattan "The Final Frontier" blir bandets 15:e album!
Räcker det till att bli världsmästare dock, det är frågan?
Kika på den här videon medan du klurar över hur du ska lägga din röst...

Svenska Opeth vann till slut den långa proceduren av omröstningar i SM i Hårdrock på den här bloggen. Gruppens progressiva dödsmetall, byggd på långa svepande låtar verkar falla många av bloggens läsare i smaken, och trots att man i semifinalens ställdes mot Behemoth (som på sin väg framåt hade manglat allt motstånd, inklusive storheter som AC/DC och Metallica) så lyckades man ta sig vidare till en välförtjänt final. Säker man på Wikipedia så får man relativt fyllig information, och även Opeth har en imponerande diskografi - hela 9 studioalbum har man hunnit med än så länge.
Frågan är ju dock givetvis densamma.
Räcker det för din röst? För seger?
Videon som du kan kolla på när du funderar över svaret är eminenta "Ghost Of Perdition" från livegiven "The Roundhouse Tapes"1 kommentar:

  1. Jag tycker att Opeth är grymt bra, gillar även Behemoth, men jag tycker tyvärr att Opeth är ganska så tråkiga att se live, på samma gång är jag imponerad av Mikael Åkerfeldts sånginsatser, han får verkligen till det även live. \m/

    SvaraRadera