Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 6 maj 2010

Recension: Unleashed "As Yggdrasil Trembles"


Svenska Unleashed hör till de verkliga veteranerna inom dödsmetall. De har hållit på massor av år, och har mer än 10 plattor på sitt samvete. Trots det har jag för egen del inte satt mig in i bandet förrän nu, av någon anledning.
Här får vi dödsmetall som i huvudsak går i mellantempo, med mer fokus på melodi och sväng än furiöst piskande, och jag måste säga att bandet är riktigt tajt. Trumspelet av Anders Schultz är riktigt bra, och Johnny Hedlund levererar skönt growl som både är lagom aggressivt och ändå hörbart.
Härligt!
Inledande "Courage Today, Victory Tomorrow" är bra och bjuder på ett härligt gung, vilket också gäller både titelspåret "Far Beyond Hell". På det hela taget så är det tydligt att här finns kvalitet i överflöd, och även de svaga spåren är rätt okej. Jag förstår att Unleashed tillsammans med Amon Amarth har influerat medier till att skriva om en pågående "viking death metal"-våg, då detta helt enkelt är bra grejer.
Personligen kommer jag att ha detta i lurarna under både ett och två träningspass, och nu när jag upptäckt bandet är det sannolikt att jag arbetar mig bakåt i diskografin - jag är nämligen övertygad om att bandet klämt ur sig vassare alster än detta, trots mina ord. "As Yggdrasil Trembles" innehåller bra spår, men känns lite ojämn, helt enkelt!
Du hittar mer om bandet på dess hemsida eller så kolla du in plattan på Spotify!
Bästa Spår: Jag gillar både "As Yggdrasil Trembles" och "Far Beyond Hell" riktigt mycket. Svag övervikt för det senare spåret då, kanske...
Betygsmässigt så hamnar detta under "bra", men det ska ses som ett starkt betyg, på vippen till än högre.
Unleashed "As Yggdrasil Trembles" - 3

2 kommentarer:

  1. Jo, du har såklart helt rätt i ditt antagande att bandet gjort starkare album (även om jag gillar "As Yggdrasil Trembles"). Exempel på sådana är "Where No Life Dwells", "Shadows In The Deep" och "Hammer Battalion" som är väl värda en stunds uppmärksamhet.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset - investerade i "Hammer Battalion" i helgen.... bra skit! :)

    SvaraRadera