Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 17 maj 2010

Ronnie James Dio - en legend har gått ur tiden

Det blev alltså så. under helgen var rapporterna lite splittrade, men till slut, på söndagen, så bekräftades att världens bästa heavy metalröst genom tiderna inte längre finns bland oss.
Ronnie James Dio har avlidit.
Mannen som frontat Rainbow, Black Sabbath och Dio finns inte mer.

Jag är otroligt ledsen, och saknar honom redan så mycket att det är nästan larvigt - jag känner ju inte honom, det är ingen som är mig närstående som gått bort...och ändå är det det. Han var mig nära. Han har funnits hela mitt liv. Min andra LP i livet var en Dio-platta.

Du kommer att bli saknad Ronnie.
Och hyllad.
Den närmaste veckan kan du räkna med att den här bloggen har ett och annat inlägg som handlar om den lilla mannen med den stora rösten. Och, faktiskt, det var en slump att veckans live är en Dio-skiva, det inlägget skrevs tidigare i veckan och publicerades på söndagmorgon.
Men det blev ju ganska passande, för det är ett mycket bra monument över honom.

R.I.P Ronnie. We Rock!


"Message from Wendy Dio

Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45am 16th May. Many, many friends and family were able to say their private good-byes before he peacefully passed away. Ronnie knew how much he was loved by all. We so appreciate the love and support that you have all given us. Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss. Please know he loved you all and his music will live on forever.

- Wendy Dio"

6 kommentarer:

 1. Så otroligt tråkigt att jag har svårt att hitta ord att beskriva den saknad och sorg som nu uppstår. Vila i frid Ronnie

  SvaraRadera
 2. Det jag kommer att göra för att hylla är att en 16 Maj varje år så ska jag ha något som heter Diodagen där jag bara lyssnar på hans soloalbum eller album som han har medverkat i för att hylla honom.

  SvaraRadera
 3. 16 maj = Dio dagen from now on!
  En legend är borta... R.I.P

  SvaraRadera
 4. Mattias & MASA: Fantastisk idé.
  16:e maj är hädanefter Dio-dagen!

  SvaraRadera