Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 30 maj 2010

Live: Ozzy Osbourne "Just Say Ozzy"


Självklart har legenden Ozzy Osbourne medverkat på sinnessjukt många livetagningar, och självklart finns det så många av dem som du behöver. Den här gången ska vi kolla på vad som kanske är en liten slamkrypare dock, och som du verkligen behöver i din skivsamling - EP'n "Just Say Ozzy" från 1990 (ja, den här omslagsbilden är från den remastrade versionen, men plattan kom ursprungligen 1990...).
Den är bara drygt halvtimmen lång, och innehåller bara 6 låtar - men gosse vilken skiva det här är!
Zakk Wylde spelar gura som om livet hängde på det, och det sväng som presteras av hela bandet är helt klart något i hästväg.
De versioner av "Miracle Man", "Bloodbath In Paradise", "Shot In The Dark" och "Tattooed Dancer" som presteras får faktiskt albumversionerna att verka som trista och stela klumpar av sten i jämförelse, så bra är det. Dessutom fortsätter bandet att visa klassen i "Sweet Leaf" och "War Pigs", som här får mindre tyngd än i originalen - något ersätts av mer rock'n'roll.
Inte många låtar, inte så många ord att säga om skivan ifråga heller.
Du behöver den.
Det kan vara den bästa halvtimmen du någonsin investerat (ja, bortsett från "Reign In Blood med Slayer då, förstås), så det är bara att kasta sig ut i cyberrymden och handla ditt exemplar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar