Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 2 maj 2010

Live: Judas Priest "Priest...live!"


Den här gången är Livesektionen tillägnad en skiva som bör få alla er som är lite skeptiska mot Judas Priest att krypa till korset. (jo, jag vet att en del av bloggens läsare har sina dubier gentemot det brittiska storbandet...).
Inspelad i Dallas och Atlanta 1986 så är denna dubbellive en uppvisning av ett band som redan då var mer eller mindre fulländat. På den remastrade versionen är ljudet exceptionellt bra, speciellt för att vara så pass länge sedan, och bandet ger oss versioner av sina låtar som är minst lika bra som på studioalbumet - samtidigt som frontmannen Rob Haldford uppvisar kunskaper i att domptera sin publik som är häpnadsväckande.
Kort sagt - Judas Priest var redan 1986 är erfaret, moget och enormt stort band med låtar och musiker som få andra band i historien har nått upp till efter det - och det är bland annat därför som de är legendarer inom hårdrocken.
Setlistan är helt enorm egentligen, och inledningen med "Out In The Cold" är lite smygande innan bandet sakta vräker på mer och mer, och när det sedan leder till "Heading Out The Highway" så har bandet hela publiken i sin hand. Lyssna exempelvis på gensvaret i inledningen av "Breaking The Law" eller "Some Heads Are Gonna Roll".
Fantastiskt.
Judas Priest är numera ett band som tappat lite av sin magi, till stor del beroende på att Halford inte längre klarar av den påfrestande sångstil han har, men här märks förstås inget av det. Det är ett band i högform och en vokalist som styr och ställer som han vill.
Och.
Låtarna.
Vilka pärlor!
"Living After Midninght", "The Hellion/Electric Eye", "Metal Gods", "The Sentinel", "Private Property", "Freewheel Burning"... allihop är de fantastiska i den här versionen.
"Priest...live!" är verkligen en av de riktigt stora och klassiska livetagningarna, med ett av de riktigt stora och klassiska banden. Kolla in och bli återförälskad!

1 kommentar:

  1. Ett tips är oxå videoinspelningen av samma konsert, som finns med på Electric Eye DVDn :-)
    Mycket bra även den!

    Cheers!

    SvaraRadera