Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 28 maj 2010

Den eviga frågan - vilka är de 5 bästa plattorna?

Jag har en fallenhet för att prata med folk.
Kända som okända, jag kan liksom inte hjälpa det. Det bara blir så.
Detta leder inte sällan in på musik, och till slut har jag en tendens att hamna i frågan "vilka 5 skivor tycker du är de bästa som någonsin gjorts". (jodå, det där händer oftare när jag har druckit rusdrycker).

Omöjlig fråga, förstås.
Själv har jag dock, efter alla dessa år av att trakassera folk på rockbarer som Kelly's och diverse festivaler, kommit fram till att jag är ganska nära.
Jag har nämligen 4 av dessa 5 klart för mig.

Utan inbördes ordning är det Black Sabbath "Sabbath Bloody Sabbath", Queensryche "Operation: Mindcrime", Dio "The Last In Line" och Opeth "Ghost Reveries" som befolkar min lista. Ja, fyra femtedelar av den alltså, den sista femtedeln har en tendens att variera beroende på vad jag nyligen spelat...

Frågan är lika intressant fortfarande dock.
Vilka är de 5 bästa skivorna som någonsin gjorts, och vad har DU för kriterier på en sån skiva?

4 kommentarer:

 1. Extremt svår fråga. Jag tycker nog att du kommit långt om du har 4 av 5 klar för dig. Jag har nog två och det är Dopesmoker av Sleep och Slaughter of the soul av At the gates. Båda dessa plattor är så monumentalt bra och nyskapand i respektive genre.

  SvaraRadera
 2. Jag drar till med 5 st. Utan inbördes ordning.

  Maiden- Piece of mind
  Metallica- Master of puppets
  Helloween- Walls of jericho
  Megadeth- Youthanasia
  Sepultura- Arise
  Slayer- Seasons in the abyss

  Ooups, vart det 6 st?

  SvaraRadera
 3. Svårt som katten. Två är för mig helt klara: "Slaughter of the Soul" och "...And Justice for All".

  Efter det startar problemet. "Reign in blood", "Appetite for Destruction", "Blackwater Park", "Master of Puppets", "Seventh Son of a Seventh Son", "Clayman" m.m...var fan börjar man?!

  SvaraRadera
 4. Snusgrop - klart det inte måste vara hårdrock. Det är ju du som väljer vilka skivor du gillar, förstås. Bra gjort att nita fast dina 5 förresten!

  R2, SheerFaith, Jonte - jo, men exakt. Svårt, alltså. Jag har frågat MÅNGA om det här, väldigt få personer klarar som David S att spika fast sina 5...

  SvaraRadera