Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 2 maj 2010

...det där med Bolt Thrower..

..kanske kräver lite förklaring efter gårdagens Blogg i Fokus.

Helt klart framgår ju där att SheerFaith som har bloggen Metalfilm gillar Bolt Thrower, och så gör även jag - men för personlig del så finns det lite historia bakom som gör att jag alltid kommer ge två tummar upp för dem som står benhårt fast som fans av bandet.

Birminghambandet spelar ju helt kompromisslös musik, benhård taktfast dödsmetall med lyrik som kretsar runt krig. Så lång vet ju det flesta. Mindre känt är kanse att namnet kommer från en spelpjäs i brädspelet Warhammer, ett spel som i stort sett går ut på att du tar rollen som fältherre och försöker manövrera dina tennsoldater till seger mot en motståndare. En bolt thrower hanterades oftast av rasen dvärgar, och är i praktiken som ett jättestort armborst som du kan se på bilden. På riktigt har jag för mig att det hette ballista, när sådan användes en gång i tiden.
Jaha, tänker du? So what?

Jo, men grejen är den att jag faktiskt har jobbat på bolaget som tillverkar alla dessa tennsoldater och prytlar. I Nottingham, som säljare (jag är alltså inte bara säljchef extraordinaire, jag kan även kränga tennsoldater. Eller, kunde en gång i tiden, det här är ju mer än 10 år sen...), och det ger förstås en extra skjuts åt mitt gillande för bandet. De var poppis på kontoret jag jobbade på också, speciellt som ett par av deras album pryds av scener som skapats för spelen.
Som om det inte varit nog så har jag handlat bandmerch av sångaren Karl Willets, och dessutom träffat gode vännen Per i samband med en koncert av bandet.
Med andra ord finns det fog för mitt gillande, tycker jag. Och räcker inte det så kan ni ju alltid lägga senaste mästerverket "Those Once Loyal" på skivtallriken, höja volymen och trycka på play. Det borde förklara resten...

5 kommentarer:

 1. Jag som trodde det var Usain Bolt efter han bytt gren till spjutkastning.


  Ja, det skämtet har jag hittat på alldeles själv.

  SvaraRadera
 2. Inte så lite avundsjuk jag blir när jag läser att du faktiskt träffat en av världens bästa brölare.

  SvaraRadera
 3. SheerFaith - ja, det var tufft. Skvallrar lite om bandets sätt att gå in för saker, när de själva tar hand om sin försäljning av merch.
  UNdrar om han minns mötet lika bra som jag? :)

  SvaraRadera
 4. Det var som fan. Har du jobbat på Games Workshop, för jag antar att det är dom som har tillverkat spelet du fiskar efter? Impressive...

  SvaraRadera
 5. Killer - korrekt! Shocking, but true...

  SvaraRadera