Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 24 maj 2010

Tävling: Vinn "I Am Ozzy"


Den här boken har jag kastat mig in i, och det är ett absolut tips till er med en gnutta humor.
Jag läser den på engelska, och det är något som jag absolut rekommenderar för er som känner att ni klarar det.
Lyriken är fullständigt nedlusad med uttryck som används i dagligt engelskt tal, slang och andra sätt att beskriva vardagen som gör att jag tvivlar på om andan kan översättas på ett bra sätt. Jag tror att det är svårt.
I stort sett varenda sida innehåller humoristiska meningar, likväl som ett stort stänk sorg och vemod.
Det kanske är lite jobb att läsa på engelska, men det ger en hel del i retur. Känslan, humorn - allt får en annan dimension. Har man dessutom som jag bott i England så antar jag att det lyfts ännu ett snäpp.
Måste nog helt enkelt klippa in ett litet exempel. Det här handlar om att skivbolaget valde att döpa om andra plattan till "Paranoid" istället för det tilltänkte "War Pigs":
"The only problem was the album cover, which had been done before the name change and now didn't make any sense at all. What did four pink blokes holding shields and waving swords have to do with paranoia? They were pink because that was supposed to be the colour of the war pigs. but without "War Pigs" written on the front, they just looked like gay fencers.
"They're not gay fencers, Ozzy" Bill told me. "They're paranoid gay fencers"
Underbart, eller hur?
Och - nu har du dessutom chansen att vinna boken.
Jag har nämligen ett extra, finfint obrutet exemplar liggande på skrivbordet, ett exemplar som kan bli ditt!
Det du behöver göra för att delta i tävlingen är att skicka ett mejl till chief-rebel-angel@hotmail.com och skriva ner vilken den bästa av alla plattor Ozzy medverkat på, samt varför.
Svårare än så är det inte - och du har en vecka på dig. Nästa måndag avslöjas vinnaren!

1 kommentar: