Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 8 maj 2010

3 Röster om Meshuggah


Meshuggah live, det är en upplevelse att lysna på. Musikerna är verkligen fantastiskt skickliga - men hur blir resultatet på skiva? Den frågan ska vi bena i den här gången. Bloggens recension landade på en 3:a, där valet av låtmaterial höll tillbaka en poäng - men vad säger panelen om detta?


Stones:
Sitter på tåget mot Sälen när det är dags att ta sig an Alive, här får man höra Meshuggahs noga uträknade komplexa matematik metal presenterad på ett helt strålande sätt. Saknar en del guldkorn men det totala intrycket gör att detta alster har en given plats i hyllan och kommer dessutom ut på en dubbel vinyl.
Betyg: 4

The Woan:

Liveskiva med bra ljud. Dock orkar man bara lyssna på tre låtar innan jag tröttnar på Meshuggas krångliga musik. Man bör nog vara mer inbiten fan för att uppskatta detta.
Betyg: 2

R2:
Jäkligt bra ljud. Jag har gjort något försök tidigare att lyssna på Meshuggah men inte lyckats så bra. Denna live-platta får mig att vilja höra mer. Är de ett live-band måntro? Ljudet drar upp betyget ett steg.
Betyg: 4


Hoppsan, vad ska man tro av det där? Meckigt, komplext, bra ljud - och kanske lite trist för en del? Snittbetyget blir ändå 3,33 för Umeåsönerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar