Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 14 mars 2010

Kvartsfinaler, ishockeyns SM-slutspel

Nu är det klart, "lottningen" om vilka lag som möter varandra.
Start på torsdag, och det blev till slut ganska väntade serier.

HV71-Timrå
Medelpadingarna fick kämpa hela vägen, och är beväpnade med en bra keeper och ett stort hjärta.
Men det räcker inte mot seriesegrarna. Jag tror det blir en ganska lätt seger för HV till slut.

Djurgården-Brynäs
DIF har gjort en fantastisk säsong, och har avslutat bra, men jag undrar om man inte gjorde en miss när man valde Brynäs istället för Frölunda. Jag tror gästrikarna kan bli en obehaglig överraskning - bra keeper, rutinerade vassa forwards, surt och gnetigt spel som i första hand går ut på att säkra hemåt... nä, ishockeyns motsvarighet till Backyard Babies (meningslösa, alltså... hehe...) Brynäs är ett lag jag är nöjd över att slippa. Tror faktiskt de luggar Djurgården!

Linköping-Frölunda
Sprakande kvartsfinal, och hur mycket det än glädjer mig att se pengarnas högbord Linköping misslyckas så tror jag inte det blir fallet i år. Frölunda har bra gubbar på papperet, men har verkligen inte fått ihop det i år. Östgötarna till semifinal.

Skellefteå-Färjestad
Usch, det här kommer att bli tajt, och även om jag vill tro att mitt lags hjärta och bredd är avgörande så är jag inte övertygad. Inte alls. Tvärtom har jag en gnagande känsla av att de rutinerade rävarna i Värmlands stolthet kommer dra längsta strået till slut. Ska vi gissa efter en förlängning i 7:e avgörande?

För övrigt planerar bloggen ett eget SM-slutspel. Mellan de största svenska hårdrocksnamnen. Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar