Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 12 mars 2010

3 röster om Dark TranquillityDet kan vara första kvartalets "största" skivsläpp, Göteborgarna Dark Tranquillitys nya "We Are The Void". Metalbloggen gav alstret en 4:a, och kommer att följa upp så småningom med en reflektion efter ett antal mil i löpspåret med detta i lurarna. Panelen i "3 Röster" säger såhär:

Per:
Bandet som jag verkar vara den enda i hela världen som inte fattar ett dyft av.
Riktig skvalmetal som bara maler på och inte ger mig ett dyft.
Hade Larz Kristerz lirat döds hade de förmodligen låtit såhär.
Rebellängeln m.fl. lär väl strypa mig men det är smällar man får ta. :)
Betyg: 1


The Woan:
Jämn skiva som låter riktigt bra. Dubbeltramp, bra attack i gitarerna och bra sång. Den här skivan kommer lyssnas mycket på.
Betyg: 4


R2:
Lever inte upp till förra släppet. Det är en jämn och bra skiva, utan något som sticker ut. Om ett år kommer det inte vara skivan jag väljer om jag ska lyssna på DT, men just nu får den många varv.
Betyg: 3


Det spretar, sa Bill. Det tycks olika, sa Bull.
Betygssnitt 2,66, men helt klart den skiva i serien 3 Röster som det råder mest delade meningar om. Ja, hittills alltså...

3 kommentarer:

  1. Intressant och rolig läsning. Själv tycker jag skivan är... svår att etikettera ännu. Har lyssnat en hel del på den, men får inte riktigt kläm på den. The Fatalist är en höjdare i gammal klassisk DT-anda. I am the Void är en annan höjdare... Övriga spår lämnar en hel del frågetecken. Mer tid behövs!

    SvaraRadera
  2. Vad underbart spretigt det blev, kul när det kan bli så olika.

    SvaraRadera
  3. Det håller jag med om. Ja, alltså båda er. Det är kul att det blev spretigt - och det behövs mer tid... :)

    SvaraRadera