Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 31 mars 2010

Opeth - live på Cirkus






Jodå, det blev en minst sagt spännande dag med Opeth. Samling redan klockan 3, och trots lite missöde i samband med premiären (t ex hade ryggsäckarna som VIP-besökarna skulle få blivit kvar i UK och får postas ut i efterhand) så är man nöjd. Dels hann jag med att träffa Stones IRL (trevlig prick!), och dels fick man en påse med godsaker. Specialtröja, VIP-laminerad biljett, nya versionen av "Blackwater Park", medverkan på soundcheck samt, förstås, träff med bandet.
Själv fick jag favoritskivan "Ghost Reveries" signerad, och var väl sådär lagom starstruck...
Mer om själva träffen - samt bilder från densamma - kommer under påsken på bloggen. Liksom bilder och lite text från soundchecken. Tillsvidare får ni istället lite bilder från själva spelningen, som helt enkelt var SKITBRA!
Först hela "Blackwater Park", utan mellansnack, i hela sina magnifika prakt.
Sen en kort paus och nytt set, denna gång kronologiskt ordnat med en låt från varje skiva fram till idag (ja, just "Blackwater Park" undantaget då. Bara bra låtar, och framförallt - i stort sett bara stenhårda låtar. Exempelvis dammade bandet av en grym version av "The Moor", likväl som både "April Ethereal" och "Harlequin Forest" (som var så jääääääkla tajt, speciellt avslutningen med trummorna...). Den lugna låten var dessutom kanske den bästa på "Damnation", nämligen "Hope Leaves", innan allt avslutas med "The Lotus Eater".
Lägger man till hur bra bandet är, hur rolig Åkerfeldt är i sitt mellansnack och hur bra lokal Cirkus är för konserter så får man förstås inget annat än en fullständigt makalös kväll.
Rebellängeln är helt enkelt sjukt nöjd, och så fort jag får ordning på själva jobbet så ska jag dela med mig av fler godbitar. Stay tuned för lite video, mer bilder samt kommentarer!

5 kommentarer:

 1. Det var skitnice! Satt uppe till vänster, fin utsikt :)

  SvaraRadera
 2. vi var där det var super grymt bra!! satt i loge 3 gjorde vi as bra utsikt.tack till Opeth för en så fantastisk hel kväll med tre timmar dödsmetal av alla de slag,progresivt och allt där i mellan

  SvaraRadera
 3. Satt på rad 5 till vänster! Rockade järnet! Har träningsvärk i nacken idag! Tack Opeth för att ni förgyller mitt musikhjärta!

  SvaraRadera
 4. Det var trevligt att träffa dig och Per. Det var verkligen en magisk afton.

  SvaraRadera
 5. Detsamma Stones, detsamma.
  And I'll hold you to that promise of a beerbash.. :)

  SvaraRadera