Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 12 mars 2010

Veckans Tips: Airbourne "Runnin' Wild"


Skrevbent, pumpande rock'n'roll som verkar skriven och framförd för svettiga förfester - det är vad som bjuds i denna Veckans Tips. Airbourne är från australien, och det tar ungefär 1 sekund av skivans titelspår innan man förstår att en av de viktigaste influenserna för bandet är landsmännen AC/DC. Senare på skivan lyser även influenser av ex rockigare Judas Priest igenom, men det står fortfarande klart att det är just Angus & grabbarna som är de stora förebilderna.
Och sämre förebilder kan man ju ha, speciellt när hemläxan är så pass väl genomförd och samtidigt vässad av ett eget låtskrivande av den här klassen.
För det är hög klass på det här, i all sin enkelhet.

"Runnin' Wild" är bandets andra platta från 2007, och tredje given "No Guts, No Glory" är aktuell precis nu. Gillar du rock som är pang-på-rödbetan och inte kräver intensiva lyssningar innan det sitter så är det här något för dig. Det är musik som tilltalar hjärtat och gör det svårt att inte höja näven i luften. Precis som man vill ha det, alltså!

Kolla in bandet på deras hemsida eller via den här MySpacesidan (som nog i o f s inte är officiell, men bjuder på en hel del gratisvideo med bandet). Eller köp skivan - du vet att du vill ha den!

1 kommentar: