Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 14 mars 2010

Remasters: Deep Purple "Burn"


Det här är förstås en av de mest klassiska Deep Purple-skivorna, med låtmaterial som innefattar tungviktare som "Burn", "Mistreated", "Sail Away", "You Fool No One" och "Lay Down, Stay Down". Men det är inte därför du ska köpa denna remastrade hyllningsutgåva som släpptes 30 år efter originalet - alltså 2004 istället för 1974.

Du får förstås Deep Purple när de är på absolut topp, med BÅDE David Coverdale och Glenn hughes på sång - men det är inte heller därför du ska köpa den här plattan.

Du ska köpa den här plattan för att den innehåller 4 stycken remixar från 2004, av "Burn", "Mistreated", "You Fool No One" och "Sail Away" - och det är riktigt bra versioner. Så pass att undertecknad vill falla i glädjetårar när sången kommer in på versionen av "Mistreated"!
Att du dessutom fick de två första anledningarna på köpet är bara grädde på moset, liksom den fylliga bookleten samt extraspåret av den instrumentala singel-b-sidan "Coronarias Reding".

Idén att ta med både originalversionen av de fyra spåren som nämnts som remixar, samt den nya versionen på samma skiva är förstås genial för oss som gillar att lyssna på detaljer, och det är något jag önskar att fler remastringar hade - varför inte lägga med originalinspelningen när man ändå håller på?

"Burn" är helt enkelt Deep Purple när de är - var - som bäst!

Du hittar plattan här. En av de bästa investeringar du kan göra!

3 kommentarer:

  1. Detta är en sann klassiker.

    SvaraRadera
  2. Måste tacka dig för detta tips är helt såld på denna platta

    SvaraRadera
  3. Rebban -> Fint det. Det är ju ren kvalitet rakt igenom! :-)

    SvaraRadera