Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 10 mars 2010

Recension: High On Fire "Snakes For The Divine"


Nä - dra mig baklänges, vilken smocka!
High On Fire knyter näven, laddar med rock'n'roll, stonergroove, mördarsväng och låtar av yppersta kvalitet - sen släpper de loss hela härligheten med en sån urkraft att jag knockas fullständigt!
Jag har lyssnat sporadiskt på Oaklandgänget, tyckte att "Blessed Black Wings" hade en del riktigt bra partier men led av för svag produktion, struntade i förra given "Death Is The Communion" och hade väl ingen riktig koll på nya "Snakes For The Divine". Till låten "Frost Hammer" började läcka ut på diverse bloggar. Där fanns något... trollbindande och lockande.
Till min stora glädje visar det sig att "Frost Hammer" inte är något undantag på gruppens 4:e album! Inledande titelspåret drivs av ett furiöst riff, smygande och knäckande "Bastard Samurai" kastar mig nästan in i trance med sin tyngd, "Holy Flames Of The Firespitter" (smaka på titeln, för bövelen - det är ju nästan en konstart att komma på sådana titlar!) krossar mig med sitt driv. High On Fire bjuder på totalt 7 låtar (den åttonde, "The Path" är ett 1:20 långt oljud vars enda syfte är att leda in i grymma "Fire Flood And Plague"), totalt runt 46 minuter - och jag dyrkar i stort sett varenda en av dessa.
Under inlyssningen har jag stundtals lämnat skivan för att lyssna på annan musik emellan, men varenda gång jag återkommer så sprider sig ett fett leende på mina läppar, nacken börjar knycka och knytnäven pumpa med i musiken. Bäst i år, so far!
High On Fire har sin hemvist på nätet här, och du kan givetvis också tjacka plattan direkt hos Record Heaven.
Bästa låt: "Bastard Samurai". Som bloggens läsare Per har sagt - det är antagligen kriminellt i en del länder att skriva så bra låtar!
High On Fire "Snakes For The Divine" - 5

4 kommentarer:

 1. Nya High On Fire är grymt bra. Älskar allt som Matt Pike gjort. Om nu bara nån vettig tar och bokar Sleep till Sverige så att vi kan se Matt Pike i sitt bästa band, helst spelandes dopesmoker i sin helhet.

  SvaraRadera
 2. Har lyssnat på denna platta och den är helt strålande, en platta som jag verkligen har sett fram emot och sedan kom den tillslut. Tycker att den bara växer och växer för varje varv den går.

  SvaraRadera
 3. ...å än mer åsikter om plattan kommer imorgon, hoppas jag, när det är dags för 3 Röster om just denna giv... :)

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt, en läsning som ska bli intressant.

  SvaraRadera