Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 19 mars 2010

Veckans Tips: Grand Magus "Wolf's Return"Klassisk hårdrock med riktigt bra sång? Japp!

Starka låtar med stämningsfulla intro? Japp!

Grand Magus mästerverk "Wolf's Return" från 2005 bjuder på en riktig åktur för dig som gillar driven, klassisk riffbaserad hårdrock med bra sång. Öppningsspåret "Kingslayer" är en riktig högernäve i ansiktet, komplett med dubbelkaggar och allt, och sen kommer hitsen på rad. Skivan innehåller totalt sett 7 "riktiga" låtar som har engelska titlar, samt ett antal instrumentala mellanstick och intron som har svenska titlar. I slutet ligger det ena undantaget, "Wolf's Return Part II", som också är instrumental, och mest fungerar som ett outro av hela skivan.

De starka numren vad gäller de riktiga låtarna är i stort sett lika många som antalet, men låtar som "Blood Oath", titelspåret "Wolf's Return", tidigare nämnda "Kingslayer" och "Light Hater" är ändå snäppet vassare än övriga och förtjänar extra spelningar.

Grand Magus är för övrigt en 3-mannaorkester, och JB som trakterar gitarren sjunger samtidigt. Det kan i livesammanhang - enligt den här bloggens ringa mening - påverka själva framträdandet lite negativt. Av det hörs däremot inget alls på plattan, och sången är rent ut sagt helt fenomenal!

Kolla in bandet på deras hemsida och MySpace, och gillar du det här så rekommenderas även senaste given från 2008 varmt. "Iron Will" heter den, och där tar bandet ännu ett steg mot mer traditionell hårdrock. Du kan förstås hoppa direkt till Record Heaven och köpa skivan också... Gillar du sången så tipsar även bloggen om en av de tidigare Veckans Tips-plattorna, Spritual Beggars kanongiv "Demon"!

1 kommentar:

  1. Du, jag har sett Grand Magus live som förband till At The Gates, och kan intyga att sången om möjligt var ÄNNU bättre live än på skiva! Det var helt sjukt bra kvalité på framträdandet...

    Just spåret "Iron will" är för övrigt kanske en av de bästa hårdrockslåtarna någonsin. Heja Grand Magus! :-)

    SvaraRadera