Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 5 mars 2010

Veckans Tips: Glorior Belli "Manifesting The Raging Beast"


Black Metal från Frankrike brukar för de flesta vara synonymt med giganterna Deathspell Omega, men uppenbarligen finns det mer att hämta från det landet. Glorior Belli gör black metal som tilltalar oss som gillar band som Watain och Dissection, även om fransmännen känns lite mer ruffiga. Gemensamt med de svenska stornamnen har de dock tempoväxlingarna och blandningen av rens och stämningsfulla partier, samt att flertalet av låtarna drivs av riff som är mer eller mindre briljanta.

Veckans Tips "Manifesting The Raging Beast" från 2007 är bandets andra fullängdare, ett riktigt epos.

Inledande "From Darkness there Spring Light" känns egentligen som en ganska lång stämningsfull inledning på skivan, och personligen anser jag att det kanske är skivans svagaste spår - ganska märkligt att placera det först?! Dock, väl förbi detta så visar det sig att det var värt väntan. Efterföljande "Deadly Sparks" är inledningen på en kavalkad av fantastiska kompositioner.
"Severed From The Self", "Said Lucifer In Twillight" och titelspåret tillhör de absoluta topparna, men det mest imponerande med skivan är nog att det knappt finns några dalar alls.
Stämningsfull, svängig black metal med en produktion som är precis lagom "skitig" i ljudet!

Du hittar mer om bandet på dess hemsida, eller på MySpace.
Gillar du black metal och några av de akter som tidigare nämnts i denna artikel så ska du absolut kolla in Glorior Belli. Du kommer inte att ångra dig...

1 kommentar:

  1. Du har ju tipsat mig om dessa förr så nu måste jag fan göra slag i saken! Låter för bra för att missa:)

    SvaraRadera