Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 17 mars 2010

Blogg i Fokus: Demonia

Klubben för inbördes beundran ramlar vidare, denna gång kollar vi in en av de största hårdrocksbloggarna alla kategorier!

Demonia
Helt klart är detta en blogg som sticker ut i den för övrigt ganska homogena virtuella världen. Demonia bjuder på sig själv och sina närmaste i form av mängder med bilder och en personlig touch, och för egen del måste jag säga att det är rätt modigt gjort. Det finns många puckon där ute - både i den virtuella och den riktiga världen - så konsekvenserna kan säkert vara stundtals jobbiga. Härligt är det hur som helst för oss som inte räknar oss som puckon (?), för det ger en bild av mängder med tuffa rockers på galna upptåg, samt lite avslappnad insideinfo om Sveriges hårdare band. Rebellängeln hänger ganska regelbundet på Demonias blogg, och jag finner det alltid avslappnande och kul. Alltså - dags för ett snack med urkraften själv!

Hej Demonia. Din blogg beskriver du som "En hård jävla metal/Hårdrocks blogg!! Haka med på spelningar, resor, festivaler och livet i hårdrockens tecken.. 666" Vad hittar man på siten, och vad har du för filosofi när det gäller inlägg?
Jag har väl egentligen ingen filosoifi när det gäller mina inlägg utan skriver det jag känner för just den dagen, saker jag varit på: så som olika spelningar, fester och andra roliga händelser, stöter jag på några trevliga nyheter om band jag gillar brukar jag tipsa om det, det mesta är väl i stort sett "metal" relaterat eftersom jag varit inne i detta i hela mitt ihågkomna liv!

Det man hittar på siten är först och främst mycket bilder och inte så mycket text, jag försöker hålla nere på texten och lägga ut mycket bilder så folk kan se själva vad som pågår, jag lägger ut mycket bilder/filmer från olika spelningar jag besöker, sen blir det väl en del av mitt vardagliga liv, lite shopping och band tips/nyheter etc.

Just nu ligger det ute ett par långa reportage med live videos från House of Metal festivalen jag besökte i början av mars, med filmer/bilder från bla. Marduk, Necrophobic, Behemoth och Hypocrisy samt en massa party bilder. Kika in och bilda er egen uppfattning på Demonia.webblogg.se

Din blogg är typ den största hårdrocksbloggen i Sverige, med massor av roliga bilder. Blir du igenkänd när du är på spelningar, festivaler, rockbarer och sånt? Om ja, hur känns det?
En av dom största är den garanterat, den största vet jag inte? Men man kan ju hoppas hehe..
Jag har bara gjort detta lite mer än ett år så det har gått rätt så fort och många kikar in för att kolla vad jag pysslar med, skitkul tycker jag, då gör jag tydligen något rätt i alla fall :-)

Det är många som känner igen mig där ute, själv känner jag inte igen så många hehe.. det känns ganska konstigt att skriva så privat som jag ändå gör och visa upp så mycket från mitt privatliv och att sedan ca: 500-600 pers dagligen läser detta, vilka som läser undrar jag såklart men det kan jag omöjligt veta, skulle dock vara väldigt intressant! Var jag än befinner mig så är det folk som kommer fram och pratar, ber om autograf, lämnar promos/skivor, frågar om dom kan fota mig, etc. som när jag tex var i Barcelona nu senast fick jag till och med skriva tre autografer haha.. då börjar det kännas lite konstigt när till och med folk i Spanien diggar det jag gör, självklart blir jag bara stolt och otroligt glad!

Du uppmärksammades nyligen i Sweden Rock Magazine, och har hållit igång din blogg med en imponerande entusiasm rätt länge.Vad är det roligaste med att blogga? Får du mycket feedback? Har du råkat ut för någon "dåre" som trakasserat dig med störda kommentarer? Hur hanterar du sånt i så fall?
Att uppmärksammas i Sweden Rock var sjukt kul och några nya läsare hittade säkert till min sida, det tackar jag Martin Carlsson och Sweden Rock för!

Min sida tar upp otroligt mycket av min tid så jag uppskattar verkligen när folk kikar in och lämnar kommentarer eller tips, det är alltid kul att få feedback och det kommer in en hel del, det roligaste med det jag gör är såklart allt positivt jag får höra om det jag gör och att jag blir uppmärksammad för det jobb jag lägger ner på min sida.

Det jag tycker är oerhört tragiskt är dessa fega lågliv som sitter bakom sin skärm i hemmets trygga vrå och spyr galla över det jag gör, går till personangrepp och är allmänt ointelligenta, kom till mig personligen och säg det till mitt ansikte om ni har problem istället för att vara styva i korken via kommentarsfältet. Jag tvingar ingen att läsa min blogg, gillar man inte det jag gör så skiter man sonika att besöka min sida.jag har bara en sak att säga till dessa idioter: FUCK OFF!!!!

Vilka bloggar följer du själv? Finns det något riktigt guldkorn du kan tipsa Metalbloggens läsare om?

Själv följer jag inte så många, jag har helt enkelt inte tid, men några guldkorn kan jag tipsa om..
http://regnavrede.blogspot.com/ (Kentha Philipsson´s blogg, sjuk humor och mycket hat bjuds det på, riktigt underhållande)
http://granvik.blogg.se/ (Jonas Granvik´s blogg är lite blandad och man bjuds på mycket rolig läsning)
http://wemarchinline.blogspot.com/ (här brukar jag kika in med jämna mellanrum och ladda ner något nostalgiskt)
http://nyheter24.se/bloggar/kampsportsbloggar/mmabloggen (Ger mig dagligen alla MMA nyheter jag behöver)

Det är i stort sett vad jag kollar in i blogg väg..

Till sist, vilken musik är bäst just nu? Finns det något du verkligen tycker att vi ska hålla ögonen på?
Vilken musik som är bäst just nu är en svår fråga, för mig har alltid musiken jag växt upp med hängt med och är fortfarande bäst! Dom gamla plattorna spisas fortfarande mest men lite nytt som är värt att kolla in i mina ögon är bla. dessa som finns med på min top 10-lista över plattor släppta 2009:
Funeral Mist - Maranatha
Necrophobic - Death to All
Candlemass - Death Magic Doom
Immortal - All shall fallT
he Devils Blood - The Time of No Time Evermore
Heaven & Hell – The Devil You Know
Marduk - Wormwood
Urgehal - Ikonoklast
Beherit - Engram
Unanimated - In the Light of Darkness

Håll ögonen öppna efter Watain´s nya plattan som släpps 7:e Juni, den krossar verkligen allt dom tidigare gjort!

Tackar så mycket för att du uppmärksammat min sida och för intervjun!Till alla er där ute: kika in på Demonia.webblogg.se och lämna gärna ett spår..Over and out! Skål //Demonia

Tack själv för att du tog dig tid att besvara frågorna, och lycka till med bloggandet!

3 kommentarer:

  1. Väldigt kul läsning!
    Alltid härligt när hårdrocks bloggar uppmärksammas.

    Driver själv en sådan sedan en tid så det är alltid roligt att se när folk blir framlyfta!

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar det Grimgoth. Givetvis kommer jag att kika in på din blogg också!

    SvaraRadera