Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 26 mars 2010

SM i Hårdrock, sammanfattning av åttondelsfinalerna

Mina damer och herrar - åttondelsfinalerna är klara, och det är dags för sammanfattning.

Här följer en sammanfattning av alla fighter, och alla grupper får sin nya ranking som kommer från den ursprungliga listan minus alla utslagna grupper. Alltså, eftersom 2:a-rankade Mustasch är utslagna så flyttas tidigare 3:an Opeth upp på en 2:a-plats...In Flames tog hem den första matchen mot Marduk med siffrorna 28-17, och för egen del är det faktiskt mest förvånande att Marduk höll emot så bra. Trodde nog att In Flames skulle få en enklare resa, faktiskt. Nå, In Flames vidare med fortsatt ranking som nummer 1.Andrarankade Mustasch gick på pumpen stenhårt redan i åttondelsfinalen, och jag är överraskad över hur tydlig signal ni läsare skickar. Entombed ägde helt enkelt Ralph och pojkarna, och tar sig vidare med ny ranking som nummer 8 (av 8) efter siffrorna 32-10.Initialt såg matchen mellan Opeth och Arch Enemy rätt jämn ut, men efterhand gled Opeth ifrån, förhoppningsvis utan att resultatet påverkats av undertecknads Opethmani de senaste dagarna. Slutsiffrorna skrevs till 32-14, och Opeth är ny andrarankad grupp!Katatonia står för ännu en favoritkrasch när de skickar ut Hammerfall med dunder och brak, 34-11 i fördel till de dystra Stockholmarna som tar ny ranking nummer 7.Candlemass kvaddade Deathstars tämligen enkelt, och när man ser rösterna (38-5 till Candlemass) så kan man fundera på om Deathstars skulle varit med bland de 16 grupperna... nåväl, så är det, och Candlemass är i kvartsfinal med ranking 3!Jämnast av alla fighter var nog Dark Tranquillity och Meshuggah, där det faktiskt svängde flera gånger om vilken grupp som var i ledningen. Till slut hamnade vi på 24-20 i fördel till Dark Tranquillity, och de tar en 4:e-ranking för fortsättningen!Härnäst - black metal piskar The Haunted! Visst gillar jag Watain, och förstod att deras fanbase är stor - men för mig är det ändå en överraskning. Nog trodde jag att bröderna Björler skulle klämma sig till kvartsfinal...? Nåvä, med siffrorna 24-19 tar sig Watain vidare, och får ny ranking 6.Sista matchen var också en jämn historia. Dregen och pojkarna i Backyard Babies får dock se sig utslagna av partypojkarna i Hardcore Superstar efter slutsiffrorna 21-18. Hardcore tar ny ranking 5 in i kvartsfinalen!Så, vad händer nu då?

Det blev ju ingen "sudden death" den här gången, så nu ska Rebellängeln skriva lite och plocka ihop material till kvartsfinalerna. Sen kör vi igen, på måndag morgon, med möjlighet att rösta över påsk. Det drar ihop sig, och under helgen kan du ju alltid roa dig med att...

1) räkna ut vilka kvartsfinalerna blir enligt den nya rankingen & börja samla röster till dina favoriter inför måndag

2) läsa den fylliga "Blogg i Fokus" som kommer här imorgon. Inte vilken blogg som helst heller, utan den som blev "Årets Blogg" 2009 enligt min mening.Så. Trevlig helg på er - nu drar det ihop sig!

5 kommentarer:

 1. Skandal att The Haunted åkte ut. De är ju ett av de bästa banden som finns i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte riktigt hur bloggläsarna som röstade ut Hammerfall tänker-men tack och lov är smaken fri

  SvaraRadera
 3. Jag är helt nöjd med resultaten utom vad gäller Backyard Babies - Hardcore Superstar, men jag tror inte lättviktarna HS blir kvar mycket längre i matchen. (Om jag räknat rätt ställs de mot Dark Tranquillity i kvarten?)

  SvaraRadera
 4. Förutom att Marduk och Meshuggah åkte ut så gick det som jag röstat så man får väl vara nöjd:)

  SvaraRadera