Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 2 oktober 2009

Veckans Tips Black Stone Cherry "Black Stone Cherry"Veckans Tips är klockrent om du gillar hård rock med bra sång, starka melodier och framförallt en överdos av spelglädje!


Ungtupparna är fråm den amerikanska södern, och har ärvt studio och intresse för musik av sina farsor som hade ett bluesband tillsammans. Skivkontrakt har de med Roadrunner, som annars mest ger ut ganska hård musik vilket totalt sett ger en fantastisk blandning.

Produktionen är levande och varm, och har du en bra hifianläggning är det här en sån där skiva där du verkligen kan höra "skinnet i trummorna".


Skivan är 13 låtar lång, och här finns inte ett enda svagt spår. Bäst blir det ändå i mitt tycke mot slutet, med höjdarna "Hell and High Water", "Tired of the Rain", "Drive" och "Rollin' On".


Den självbetitlade debuten har följts av ännu en platta, "Folklore & Superstition" som kom förra året, och du har dessutom chansen att se Veckans Tips spela live på Göta Källare här i Stockholm redan på måndag 6/10.


Namnet Black Stone Cherry kommer från en tuggtobak, och mer om bandet samt möjlighet att tjuvlyssna hittar du här: http://www.myspace.com/blackstonecherry


Veckans Tips kan mycket väl vara ditt nya favoritband. Missa det inte!

2 kommentarer:

  1. Nu börjar det likna något!! Black Stone Cherrys andra släpp Folklore & Superstition är enligt min mening en utav 2008 års bästa skivor!

    SvaraRadera
  2. Folklore var bra, absolut. Skulle faktiskt kunna dyka upp som Veckans Tips om nåt år eller så, det vet man ju aldrig... :)

    SvaraRadera