Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 25 oktober 2009

Live! Whitesnake "Starkers in Tokyo"
Om bloggen tidigare har kollat in riktiga traditionella klassiker i serien Live!, så är turen kommen till en lite udda pärla. Vi pratar om en avskalad, akustisk, intim spelning som bara innefattar David Coverdale på sång och David Vandenberg på gura, inför en ganska liten publik i Tokyo (duh, med det namnet vore det rätt kasst annars va..?).
Skivan är släppt 1997, och det första som gör den här skivan riktigt jäkla lyssningsvärd är Coverdales magiska röst - stundtals sjunger karl'n så man nästan gör i byxan av glädje! Det andra är förstås de avskalade, udda och många gånger magiska versioner av gamla klassiker från Whitesnake och Deep Purple.
Plattan innehåller bara 10 spår, men det betyder å andra sidan att det bara är höjdare. Inledningen betyder "Sailing Ships", "Too Many Tears", "The Deeper the Love" och "Love Ain't no Stranger", sen får vi förstås "Is this Love" och "Here I go Again" innan det är dags för den magiska avslutningen med "Soldier of Fortune", där den gamle kvinnocharmören sjunger så jäkla bra att håret reser sig på armarna - i alla fall om du har en anläggning som klarar att förmedla hela registret.
Dra ner tempot lite.


Känn lugnet.


Njut av denna fantastiska liveplatta som talar direkt till hjärtat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar