Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 26 oktober 2009

Lyssna på musiken?

Jag fick lite frågor i förra veckan, frågor av den där luriga karaktären.

Alltså - kan man lyssna på musik som det skrivs om?
Svaret är ju knepigt. Kör du Spotify så kan du nog i stort sett alltid hitta verken där.
iTunes låter dig provlyssna, men jag tror att det bara är en kort snutt (har faktiskt aldrig provat själv!).
Ett säkert tips är annars alltid artisens eller gruppens MySpace-sida, ofta är adressen så enkel som www.myspace.com/gruppnamnet men det finns undantag. Dessutom kräver MySpace att du kommer åt själva spelaren på den sidan. Bloggen vet att det finns arbetsgivare som blockerat just den spelaren - vilket ju är ett problem.

Sist men inte minst så kan du nog alltid hitta detta på YouTube. Antagligen är kvalitén rätt dassig ibland, men det kan ju alltid fungera som provsmakning.

Bloggen försöker ha med lite länkar, men ibland missas det i samband med recensioner och annat. Enklast om du är nyfiken och inte orkar leta själv är som vanligt att skriva ett inlägg. Svarar inte undertecknad så finns det många av bloggens läsare som har full koll på hur du ska göra!

2 kommentarer:

  1. Spotify i all ära, men MySpace är faktiskt också riktigt bra emellanåt, har jag upptäckt. Jag hade inte ägnat många sekunder åt MySpace innan jag skaffade min egna musikblogg, men det är faktiskt ett riktigt bra redskap om man letar efter smakprov, för oftast har artisterna eller banden lagt ut 5-10 olika låtar att lyssna på. Dessutom är det fler och fler som väljer att streama sina nya skivor på Myspace, vilket ju är ganska trevligt, minst sagt.
    Annars brukar www.lastfm.se erbjuda 30-sekunderssnuttar och händiga Youtubevideos också.

    SvaraRadera
  2. jag har gjort den glädjande upptäckt.... det är möjligt att lyssna på låtar från myspace numera även för mig!! Gott det!

    SvaraRadera