Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 18 oktober 2009

Remasters - AC/DC "Flick of the Switch"Spana in omslaget. AC/DC's hårdaste album, det mest "metal" de gjort har ett genialt omslag, helt vitt med grå skissning av Angus Young som är på väg att dra på världens fetaste strömbrytare. Se och lär hur man gör ett omslag som anknyter till titeln!


Australienserna är ju legender som inte behöver någon närmare presentation - det finns nog ingen som inte hört deras typ av musik. Rak rock'n'roll med texter som handlar om livets goda - alkohol, tjejer och rock.

Denna vita platta är dock i bloggens tycke lite annorlunda. Den är lite undanskymd i bandets totala diskografi, och den sticker ut med lite ett lite tyngre och hårdare sound. Originalet släpptes 1983, och sin vana trogen har AC/DC släppt en remastrad version utan något som helst extramaterial eller lull-lull.

Och varför skulle de ha med sånt?


Skivan öppnar med tunga "Rising Power" och "This House is On Fire" som sätter tonen för hela plattan. Sen fortsätter det att vara ganska nedskruvat tonartsmässigt och tempomässigt för att vara AC/DC. Vi får tunga pärlor som "Guns for Hire", "Deep in the Hole", "Bedlam in Belgium" och förstås titelspåret, allt serverat med nytt restaurerat kanonljud.


Du har säkert spelat en massa klassiska AC/DC-låtar, nu är det dags att återupptäcka en lite undangömd pärla från de busiga förvuxna skolpojkarna. Lägg vantarna på ett ex av tunga "Flick of the Switch" redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar